Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamské závitky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 42
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 143 g
Tuky 5 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete! Vietnamské závitky ukrývají v rýžovém papíru kromě křupavé zeleniny i rýžové nudle a kuřecí maso. Výborné lehké jídlo, po kterém vám nebude těžko a především v jarních a letních dnech oceníte jejich přípravu bez vaření a smažení. Vegetariáni pochopitelně mohou kuřecí prsa vynechat.

Suroviny

nudle rýžové 50 g
tenké
uvařené, rozdělené na vlákna
mrkev 1 ks
na jemné proužky
okurka ½ ks
na jemné proužky
najemno
ledový salát 1 ks
srdíčko
koriandr čerstvý
lístky k podávání
máta
lístky k podávání
Na omáčku
rybí omáčka 4 PL
thajská
rýžový ocet 2 PL
čerstvá

Postup

1

Rýžový papír namočte do vlažné vody (jestli nenajdete na obalu návod, nechte je v ní zhruba čtyři minuty). Pak už by měly být krásně vláčné a tvárné. Anebo je na půl minuty ponořte do vody vroucí – výsledek bude stejný.

2

Hotové placky nechte odkapat a vychladnout na kuchyňském papíru. Stejným způsobem naložte s rýžovými nudlemi a po vychladnutí je překrájejte na asi dvoucentimetrové kousky.

3

Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky.

4

Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.

5

Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku.

6

Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

05.09.2007 09:27
Recept se nachází v č.6/06, str.67
05.02.2007 15:06
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
05.02.2007 15:05
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
01.02.2007 05:33
viz titulek .-/
05.02.2007 15:00
rýžový papír se dá často sehnat v některých zeleninách, které provozují vietnamci. (např. v ul.Klapkova Praha 8). Mají je taky v Globusu V Letňanech.
27.01.2007 17:53
Jsou super, když se zabalené rychle osmaží ve vyšší vrstvě oleje. Nenasáknou.
29.01.2007 00:01
Dobry den!Chtela bych jenom rict, ze prave vietnamske zavitky delame trochu, nebo spise hodne jinak, ale tyhle zavitky vypadaji taky dobre.

Apetit magazín