Letní závitky do misky

Letní závitky do misky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní závitky do misky

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 136 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát můžete jíst zatepla i zastudena, takže je to skvělý kandidát na jídlo do krabičky. Zálivkou jej však zalijte až těsně před podáváním.

Suroviny

nudle rýžové 0.5 bal
tenké – vermicelli
mrkev 1 ks
okurka 0.5 ks
paprika žlutá 0.5 ks
avokádo 1 ks
dužina
bylinky 1 svazek
velký – bazalka, máta, koriandr, perila...
krevety tygří
loupané vařené, množství podle chuti
arašídy 1 hrst
nesolené, nasekané
chilli paprička 1 ks
zelená, zbavená semínek a nakrájená na kolečka
NA ZÁLIVKU
česnek 2 stroužky
prolisovaný
hnědý cukr 3 PL
rybí omáčka 4 PL
limeta 1 ks
vymačkaná šťáva
sezamový olej 1 PL

Nudle namočte na 30 minut do studené vody.

Na zálivku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohromady, zalijte 50–100 ml vroucí vody a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Podle chuti můžete přidat více rybí omáčky nebo limetové šťávy.

3 Připravte si zeleninu a bylinky. Mrkev nastrouhejte nahrubo, okurku nakrájejte na tenká půlkolečka, papriku na tenké proužky a avokádo nakrájejte na úhledné plátky. Lístky bylinek nasekejte nahrubo.

Nudle a dejte je vařit do hrnce s vroucí vodou na 1–2 minuty na skus. Pak je sceďte a dejte do větší mísy.

5 Mrkev, okurku, papriku a bylinky promíchejte s uvařenými nudlemi, vmíchejte připravenou zálivku a rozdělte do talířů. Každou porci poklaďte plátky avokáda a vařenými krevetami, posypte arašídy a přidejte nakrájenou chilli papričku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit