Letní závitky do misky

Letní závitky do misky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1069 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 121 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát můžete jíst zatepla i zastudena, takže je to skvělý kandidát na jídlo do krabičky. Zálivkou jej však zalijte až těsně před podáváním.

Suroviny

nudle rýžové 0.5 bal
tenkých, vermicelli
mrkev 1 ks
okurka 0.5 ks
paprika žlutá 0.5 ks
avokádo 1 ks
dužina
bylinky 1 svazek
velký, (bazalka, máta, koriandr, perila...)
krevety tygří
loupané vařené, množství podle chuti
arašídy 1 hrst
nesolené, nasekané
chilli paprička 1 ks
zelená, zbavená semínek a nakrájená na kolečka
NA ZÁLIVKU
česnek 2 stroužky
prolisovaný
hnědý cukr 2 PL
rybí omáčka 4 PL
limeta 1 ks
šťáva
sezamový olej 1 PL

Nudle namočte na 30 minut do studené vody.

Na zálivku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohromady, zalijte 50–100 ml vroucí vody a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Podle chuti můžete přidat více rybí omáčky nebo limetové šťávy.

3 Připravte si zeleninu a bylinky. Mrkev nastrouhejte nahrubo, okurku nakrájejte na tenká půlkolečka, papriku na tenké proužky a avokádo nakrájejte na úhledné plátky. Lístky bylinek nasekejte nahrubo.

Nudle a dejte je vařit do hrnce s vroucí vodou na 1–2 minuty na skus. Pak je sceďte a dejte do větší mísy.

5 Mrkev, okurku, papriku a bylinky promíchejte s uvařenými nudlemi, vmíchejte připravenou zálivku a rozdělte do talířů. Každou porci poklaďte plátky avokáda a vařenými krevetami, posypte arašídy a přidejte nakrájenou chilli papričku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit