0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní závitky do misky

Letní závitky do misky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní závitky do misky

3.9/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1129 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 136 g
Tuky 53 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát můžete jíst zatepla i zastudena, takže je to skvělý kandidát na jídlo do krabičky. Zálivkou jej však zalijte až těsně před podáváním.

Suroviny

nudle rýžové ½ bal
tenké – vermicelli
mrkev 1 ks
okurka ½ ks
paprika žlutá ½ ks
dužina
bylinky 1 svazek
velký – bazalka, máta, koriandr, perila...
krevety tygří
loupané vařené, množství podle chuti
nesolené, nasekané
chilli paprička 1 ks
zelená, zbavená semínek a nakrájená na kolečka
NA ZÁLIVKU
česnek 2 stroužky
prolisovaný
hnědý cukr 3 PL
rybí omáčka 4 PL
vymačkaná šťáva
sezamový olej 1 PL

Nudle namočte na 30 minut do studené vody.

Na zálivku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohromady, zalijte 50–100 ml vroucí vody a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Podle chuti můžete přidat více rybí omáčky nebo limetové šťávy.

3 Připravte si zeleninu a bylinky. Mrkev nastrouhejte nahrubo, okurku nakrájejte na tenká půlkolečka, papriku na tenké proužky a avokádo nakrájejte na úhledné plátky. Lístky bylinek nasekejte nahrubo.

Nudle a dejte je vařit do hrnce s vroucí vodou na 1–2 minuty na skus. Pak je sceďte a dejte do větší mísy.

5 Mrkev, okurku, papriku a bylinky promíchejte s uvařenými nudlemi, vmíchejte připravenou zálivku a rozdělte do talířů. Každou porci poklaďte plátky avokáda a vařenými krevetami, posypte arašídy a přidejte nakrájenou chilli papričku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč