Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní závitky do misky

Tenhle salát můžete jíst zatepla i zastudena, takže je to skvělý kandidát na jídlo do krabičky. Zálivkou jej však zalijte až těsně před podáváním.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2M
Vaření 0:02
Ryby a mořské plody Asijská

Ingredience

    • 1/2 balení tenkých rýžových nudlí vermicelli
    • 1 mrkev
    • 1/2 salátové okurky
    • 1/2 žluté papriky
    • dužina z 1 avokáda
    • velký svazek čerstvých bylinek (bazalka, máta, koriandr, perila...)
    • loupané vařené tygří krevety, množství podle chuti
    • hrst nesolených arašídových oříšků, nasekaných
    • 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na kolečka

    NA ZÁLIVKU

    • 2 stroužky česneku, prolisované
    • 2–3 lžíce hnědého cukru
    • 4 lžíce rybí omáčky
    • šťáva z 1 limety
    • 1 lžíce sezamového oleje

Příprava jídla

Nudle namočte na 30 minut do studené vody.

Na zálivku smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohromady, zalijte 50–100 ml vroucí vody a míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Podle chuti můžete přidat více rybí omáčky nebo limetové šťávy.

3 Připravte si zeleninu a bylinky. Mrkev nastrouhejte nahrubo, okurku nakrájejte na tenká půlkolečka, papriku na tenké proužky a avokádo nakrájejte na úhledné plátky. Lístky bylinek nasekejte nahrubo.

Nudle a dejte je vařit do hrnce s vroucí vodou na 1–2 minuty na skus. Pak je sceďte a dejte do větší mísy.

5 Mrkev, okurku, papriku a bylinky promíchejte s uvařenými nudlemi, vmíchejte připravenou zálivku a rozdělte do talířů. Každou porci poklaďte plátky avokáda a vařenými krevetami, posypte arašídy a přidejte nakrájenou chilli papričku podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ananasový koláč s pekanovými ořechy

Česnekové kuře v mléčné omáčce po gruzínsku

REKLAMA

Přidat komentář