
Letní veganské závitky
Nejbarevnější a nejsvěžejší oběd na světě! Ochutnejte s námi duhu...
Ingredience
- 6 kulatých plátů rýžového papíru
- cca 100g ,skleněných‘ nebo velmi tenkých rýžových nudlí
- 1 avokádo, oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky a zakapané citronem či limetou
- 1/2 okurky, na tenké hranolky (místo ní lze dát i mladou kedlubnu)
- 3 menší mrkve, oloupané a na tenké hranolky
- 1 mango, oloupané a na tenké hranolky
- 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
- cca 200g čerstvého červeného zelí, nakrájeného na dlouhé tenké nudličky
- 1 malý svazek ředkviček, na tenká kolečka
- čerstvá máta a/nebo perilla
- libovolný salát (cca 1 malý římský, kus ledového, pěkná směs lístků), podle potřeby natrhaný či nakrájený na proužky
- 3 vrchovaté lžíce arašídového másla (může být i hrubé)
- hrst pražených arašídů, nasekaných
- 2 lžičky sójové omáčky
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 čerstvá červená chilli paprička, na kolečka, na posypáni
NA NÁPLŇ
NA ARAŠÍDOVOU OMÁČKU
Příprava jídla
1 V misce promíchejte přísady na omáčku se 3–4 lžícemi teplé vody. Posypte ji chilli papričkou. Nudle připravte podle návodu na obalu. Připravte si k ruce všechny další nakrájené suroviny na náplň.
2 Rýžový papír namáčejte po jednom do mělké misky s vodou, aby přiměřeně navlhl z obou stran. Nemáčejte ho ale moc dlouho, aby nezměkl příliš.
3 Namočený papír plňte připraveným ovo- cem, zeleninou, bylinkami a nudlemi. Náplň (od každého trochu) vyskládejte do dlouhé hromádky uprostřed (jako u burrita), pak zahněte konce placky a zarolujte ji. Závitky můžete servírovat překrojené, aby náplň pěkně vynikla. Podávejte s arašídovou omáčkou k namáčení.
Přidat komentář