Letní veganské závitky

Letní veganské závitky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (2)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 576 g
Tuky 58 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nejbarevnější a nejsvěžejší oběd na světě! Ochutnejte s námi duhu...

Suroviny

rýžový papír 6 ks
kulatý
Na náplň
nudle rýžové 100 g
skleněné nebo velmi tenké rýžové
avokádo 1 ks
oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky a zakapané citronem či limetou
okurka 0.5 ks
na tenké hranolky, lze použít i mladá kedlubna
mrkev 3 ks
menší, oloupaná a nakrájená na tenké hranolky
mango 1 ks
oloupané a nakrájené na tenké hranolky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
zelí červené 200 g
čerstvé, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
máta
čerstvá, lze nahradit perillou
salát
libovolný (1 malý římský, kus ledového, pěkná směs lístků…), podle potřeby natrhaný či nakrájený na proužky
Na arašídovou omáčku
arašídové máslo 3 PL
může být i hrubé
arašídy 1 hrst
pražené, nasekané
sójová omáčka 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, na kolečka, na posypání

1 V misce promíchejte přísady na omáčku se 3–4 lžícemi teplé vody. Posypte ji chilli papričkou. Nudle připravte podle návodu na obalu. Připravte si k ruce všechny další nakrájené suroviny na náplň.

2 Rýžový papír namáčejte po jednom do mělké misky s vodou, aby přiměřeně navlhl z obou stran. Nemáčejte ho ale moc dlouho, aby nezměkl příliš.

3 Namočený papír plňte připraveným ovo- cem, zeleninou, bylinkami a nudlemi. Náplň (od každého trochu) vyskládejte do dlouhé hromádky uprostřed (jako u burrita), pak zahněte konce placky a zarolujte ji. Závitky můžete servírovat překrojené, aby náplň pěkně vynikla. Podávejte s arašídovou omáčkou k namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit