Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní veganské závitky
Letní veganské závitky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní veganské závitky

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 závitků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 576 g
Tuky 58 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejbarevnější a nejsvěžejší oběd na světě! Ochutnejte s námi duhu...

Suroviny

kulatý
Na náplň
nudle rýžové 100 g
skleněné nebo velmi tenké rýžové
oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky a zakapané citronem či limetou
okurka ½ ks
na tenké hranolky, lze použít i mladá kedlubna
mrkev 3 ks
menší, oloupaná a nakrájená na tenké hranolky
mango 1 ks
oloupané a nakrájené na tenké hranolky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
čerstvé, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
máta
čerstvá, lze nahradit perillou
salát
libovolný (1 malý římský, kus ledového, pěkná směs lístků…), podle potřeby natrhaný či nakrájený na proužky
Na arašídovou omáčku
může být i hrubé
pražené, nasekané
sójová omáčka 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
čerstvá, červená, na kolečka, na posypání

Postup

1

V misce promíchejte přísady na omáčku se 3–4 lžícemi teplé vody. Posypte ji chilli papričkou. Nudle připravte podle návodu na obalu. Připravte si k ruce všechny další nakrájené suroviny na náplň.

2

Rýžový papír namáčejte po jednom do mělké misky s vodou, aby přiměřeně navlhl z obou stran. Nemáčejte ho ale moc dlouho, aby nezměkl příliš.

3

Namočený papír plňte připraveným ovo- cem, zeleninou, bylinkami a nudlemi. Náplň (od každého trochu) vyskládejte do dlouhé hromádky uprostřed (jako u burrita), pak zahněte konce placky a zarolujte ji. Závitky můžete servírovat překrojené, aby náplň pěkně vynikla. Podávejte s arašídovou omáčkou k namáčení.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč