Letní veganské závitky

Letní veganské závitky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 závitků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 576 g
Tuky 58 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejbarevnější a nejsvěžejší oběd na světě! Ochutnejte s námi duhu...

Suroviny

rýžový papír 6 ks
kulatý
Na náplň
nudle rýžové 100 g
skleněné nebo velmi tenké rýžové
avokádo 1 ks
oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky a zakapané citronem či limetou
okurka 0.5 ks
na tenké hranolky, lze použít i mladá kedlubna
mrkev 3 ks
menší, oloupaná a nakrájená na tenké hranolky
mango 1 ks
oloupané a nakrájené na tenké hranolky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
zelí červené 200 g
čerstvé, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
máta
čerstvá, lze nahradit perillou
salát
libovolný (1 malý římský, kus ledového, pěkná směs lístků…), podle potřeby natrhaný či nakrájený na proužky
Na arašídovou omáčku
arašídové máslo 3 PL
může být i hrubé
arašídy 1 hrst
pražené, nasekané
sójová omáčka 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, na kolečka, na posypání

1 V misce promíchejte přísady na omáčku se 3–4 lžícemi teplé vody. Posypte ji chilli papričkou. Nudle připravte podle návodu na obalu. Připravte si k ruce všechny další nakrájené suroviny na náplň.

2 Rýžový papír namáčejte po jednom do mělké misky s vodou, aby přiměřeně navlhl z obou stran. Nemáčejte ho ale moc dlouho, aby nezměkl příliš.

3 Namočený papír plňte připraveným ovo- cem, zeleninou, bylinkami a nudlemi. Náplň (od každého trochu) vyskládejte do dlouhé hromádky uprostřed (jako u burrita), pak zahněte konce placky a zarolujte ji. Závitky můžete servírovat překrojené, aby náplň pěkně vynikla. Podávejte s arašídovou omáčkou k namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit