Letní veganské závitky

Letní veganské závitky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (3)
Do 30 minut Velmi snadné Na 6 závitků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3086 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 576 g
Tuky 58 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejbarevnější a nejsvěžejší oběd na světě! Ochutnejte s námi duhu...

Související recepty

Suroviny

rýžový papír 6 ks
kulatý
Na náplň
nudle rýžové 100 g
skleněné nebo velmi tenké rýžové
avokádo 1 ks
oloupané, vypeckované, nakrájené na tenké hranolky a zakapané citronem či limetou
okurka 0.5 ks
na tenké hranolky, lze použít i mladá kedlubna
mrkev 3 ks
menší, oloupaná a nakrájená na tenké hranolky
mango 1 ks
oloupané a nakrájené na tenké hranolky
jarní cibulka 3 ks
nakrájená na kolečka
zelí červené 200 g
čerstvé, nakrájené na dlouhé tenké nudličky
ředkvičky 1 svazek
na tenká kolečka
máta
čerstvá, lze nahradit perillou
salát
libovolný (1 malý římský, kus ledového, pěkná směs lístků…), podle potřeby natrhaný či nakrájený na proužky
Na arašídovou omáčku
arašídové máslo 3 PL
může být i hrubé
arašídy 1 hrst
pražené, nasekané
sójová omáčka 2 ČL
česnek 1 stroužek
drcený
chilli paprička 1 ks
čerstvá, červená, na kolečka, na posypání

1 V misce promíchejte přísady na omáčku se 3–4 lžícemi teplé vody. Posypte ji chilli papričkou. Nudle připravte podle návodu na obalu. Připravte si k ruce všechny další nakrájené suroviny na náplň.

2 Rýžový papír namáčejte po jednom do mělké misky s vodou, aby přiměřeně navlhl z obou stran. Nemáčejte ho ale moc dlouho, aby nezměkl příliš.

3 Namočený papír plňte připraveným ovo- cem, zeleninou, bylinkami a nudlemi. Náplň (od každého trochu) vyskládejte do dlouhé hromádky uprostřed (jako u burrita), pak zahněte konce placky a zarolujte ji. Závitky můžete servírovat překrojené, aby náplň pěkně vynikla. Podávejte s arašídovou omáčkou k namáčení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit