Burčák

sdílet:
Výrazný aromatický nápoj s jemným perlením, který se na trhu objevuje s počátkem vinobraní. Jedná se o částečně zkvašený vinný mošt, který obsahuje chuťově harmonický poměr alkoholu, cukru a kyselin.

Sladký a osvěžující



Osvěžující nápoj vzniká jako meziprodukt při výrobě vína a můžete si ho proto vychutnat pouze od srpna do listopadu, pak jeho sezona nenávratně končí. Na trhu většinou koupíte burčák z bílých hroznů, který je mléčně bílý a zakalený, avšak výrazně ovocné chuti. Znalci říkají, že burčák chutná nejlépe při obsahu alkoholu cca 6 %, kdy je prokvašena přesně polovina cukru, a nápoj tak není ani příliš sladký, ani trpký.

Česká specialita



Kupujete-li burčák, můžete si být jisti, že kupujete skutečně český lokální produkt – nápoj získal chráněné označení původu, což znamená, že se vyrábí jen z vinných hroznů, které byly vypěstovány v České republice. Burčák je velmi zdravý, obsahuje spoustu vitaminů a dalších pro lidský organismus prospěšných složek.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit