Expresní jídlo, které si zamilujete.
Suroviny
Postup
Rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy.
Vsypte krevety Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem.
Na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.
Kouzelná přísada:
Krevety chutnají nejlépe čerstvé, ale někdy je třeba vystačit s tím, co mrazák dal. U zmražených navíc odpadá téměř veškerá práce – většinou jsou už povařené a hlavně zbavené krunýřků. Čerstvé nebo nevařené stačí pár minut povařit v mírně osolené vodě bez dalších přísad, aby si zachovaly přirozenou chuť. Grónské krevety Nowaco, 200 g za zhruba 80 Kč, koupíte v běžné prodejní síti.
Komentáře