Vlahý krevetový salát s rýží

Vlahý krevetový salát s rýží

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 892 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 127 g
Tuky 18 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Expresní jídlo, které si zamilujete.

Suroviny

rýže 150 g
sůl
na vaření rýže
rajčata 1 ks
zralé, oloupané, nakrájené
cuketa 1 ks
nakrájená na kostičky
krevety 200 g
vařené, mražené nebo konzervované
bazalka 1 hrst
nasekané nahrubo
citronová štáva 1 PL
olivový olej 1 PL
salát 1 hrst
natrhaný
sůl
pepř

Postup

1

Rýži propláchněte a uvařte obvyklým způsobem v osolené vodě. Pět minut před koncem varu přidejte kousky rajčete a dovařte spolu s rýží – dostane daleko výraznější chuť. Hotovou rýži promíchejte a vsypte do mísy.

2

Vsypte krevety Před přidáním mají mít pokojovou teplotu, zmražené můžete krátce povařit. Přidejte cuketu a bazalku. Citronovou šťávu smíchanou s olejem vlijte k zelenině a krevetám. Dobře promíchejte. Ochutnejte a salát případně ještě dochuťte solí a pepřem.

3

Na talíře rozdělte salátové listy, navršte na ně rýži s krevetami a každou porci ještě zakápněte olejem a citronovou šťávou.

Kouzelná přísada:
Krevety chutnají nejlépe čerstvé, ale někdy je třeba vystačit s tím, co mrazák dal. U zmražených navíc odpadá téměř veškerá práce – většinou jsou už povařené a hlavně zbavené krunýřků. Čerstvé nebo nevařené stačí pár minut povařit v mírně osolené vodě bez dalších přísad, aby si zachovaly přirozenou chuť. Grónské krevety Nowaco,  200 g za zhruba 80 Kč, koupíte v běžné prodejní síti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit