0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co je degoržování

Šampaňské s růžovým sirupem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chodíte na degustace vín? Máte rádi šumivá vína? A víte, co je degoržování? 
 

 

Jedná se o odstranění kvasinkových kalů z hrdla lahví s šumivými víny. Odstřelením se odstraní kaly vzniklé při druhotném kvašení. Předtím je potřeba hrdlo lahve podchladit ve studené kapalině asi na -10°C.

Související články

Jak ochutnávat víno v restauraci
  • Tipy a triky

Jak ochutnávat víno v restauraci

Objednávka a úvodní degustace vína nemusí patřit ke kontroverzním okamžikům večeře. Poradíme vám, jak vše zvládnout sebevědomě a s noblesou.   ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit