0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v sezoně: 3× kapusta

gnochi s kapustou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Díky kapustě všeho druhu – hlávkové, kadeřavé a růžičkové – zůstanete zdraví celou zimu. Máme pro vás tři nápady, jak si ji pořádně okořenit.

 

KAPUSTA S RAJČETEM

V pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte plátky z ½ cibule a 1 stroužku česneku, aby změkly. Přisypte po ½ lžičce mletého římského kmínu a koriandru, špetku chilli koření, minutu míchejte. Vsypte nasekané rajče bez semen a 100 g kapusty, bez tuhých částí, nakrájené a 2–3 minuty spařené v osolené vodě a pak slité, prohřejte, osolte, opepřete, ihned podávejte.

KADEŘÁVEK S CHILLI

V pánvi s těžkým dnem zahřejte 3 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli nakrájenou na kolečka a na mírném plameni ji nechte změknout. Přidejte 2 snítky čerstvého rozmarýnu a 1 čerstvou chilli papričku, očištěnou a nakrájenou na plátky; minutu opékejte. Přidejte 250 g kadeřávku a osolte. Přiklopte dobře těsnící poklicí, stáhněte plamen, jak jen to jde, a 20 minut duste. Vždy po pěti minutách promíchejte. Vyjměte rozmarýn a dosolte podle chuti. Podávejte k pečenému kuřeti či na topince z bílého chleba s česnekem a kozím žervé.

KAPUSTIČKY NA KARI

Přepulte 200 g spařených a ochlazených kapustiček. V nepřilnavé pánvi zahřejte 50 g másla, vsypte kapustičky, lžíci kari koření (jemného či středního) a 5 minut opékejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč