0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v sezoně: 3× kapusta

gnochi s kapustou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Díky kapustě všeho druhu – hlávkové, kadeřavé a růžičkové – zůstanete zdraví celou zimu. Máme pro vás tři nápady, jak si ji pořádně okořenit.

 

KAPUSTA S RAJČETEM

V pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a opečte plátky z ½ cibule a 1 stroužku česneku, aby změkly. Přisypte po ½ lžičce mletého římského kmínu a koriandru, špetku chilli koření, minutu míchejte. Vsypte nasekané rajče bez semen a 100 g kapusty, bez tuhých částí, nakrájené a 2–3 minuty spařené v osolené vodě a pak slité, prohřejte, osolte, opepřete, ihned podávejte.

KADEŘÁVEK S CHILLI

V pánvi s těžkým dnem zahřejte 3 lžíce olivového oleje. Vsypte 1 cibuli nakrájenou na kolečka a na mírném plameni ji nechte změknout. Přidejte 2 snítky čerstvého rozmarýnu a 1 čerstvou chilli papričku, očištěnou a nakrájenou na plátky; minutu opékejte. Přidejte 250 g kadeřávku a osolte. Přiklopte dobře těsnící poklicí, stáhněte plamen, jak jen to jde, a 20 minut duste. Vždy po pěti minutách promíchejte. Vyjměte rozmarýn a dosolte podle chuti. Podávejte k pečenému kuřeti či na topince z bílého chleba s česnekem a kozím žervé.

KAPUSTIČKY NA KARI

Přepulte 200 g spařených a ochlazených kapustiček. V nepřilnavé pánvi zahřejte 50 g másla, vsypte kapustičky, lžíci kari koření (jemného či středního) a 5 minut opékejte. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Co jíst v sezoně: 3× kapusta
  • Tipy a triky

Co jíst v sezoně: 3× kapusta

Díky kapustě všeho druhu – hlávkové, kadeřavé a růžičkové – zůstanete zdraví celou zimu. Máme pro vás tři nápady, jak si ji pořádně okořenit.   ...
5 večeří: zimní zeleninové polévky
  • Tipy a triky

5 večeří: zimní zeleninové polévky

Květáková polévka s knedlíčky Hustá, zeleninová a krémová. Přidejte knedlíčky ze šťouchaných brambor s pažitkou, a máte báječnou polévku, kterou všichni ocení. Pórková polévka s pastinákem Tahle hustá zeleninová polévka s červenou...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit