Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená kapusta s pancettou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 29 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. Dušená kapusta s pancettou je v této úpravě jako příloha k masu nepřekonatelná. Nebo ji smíchejte s vařenými těstovinami a vznikne vám vydatné jídlo za pár korun.

Související recepty

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nebo anglická slanina, v celku a pokrájená na špalíčky
třtinový cukr 1 špetka
vinný ocet bílý
trocha
středně velká, nakrouhaná
vývar kuřecí 200 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Slunečnicový olej rozpalte ve větším hrnci a pak na něm vypečte i pancettu nebo slaninu.

2

Po zhruba sedmi minutách posypte cukrem, přidejte pár kapek bílého vinného octa, kapustu a zalijte kuřecím vývarem.

3

Vařte asi deset minut tak, aby kapusta byla měkká, ale zároveň trochu křupala.

4

Podle chuti osolte, opepřete, případně dolaďte cukrem a octem. Podávejte se svíčkovou v krustě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...