Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená kapusta s pancettou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2106 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 29 g
Tuky 197 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. Dušená kapusta s pancettou je v této úpravě jako příloha k masu nepřekonatelná.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nebo anglická slanina
třtinový cukr 1 špetka
vinný ocet bílý
bílý
nakrouhaná
vývar kuřecí 200 ml
sůl
pepř

Postup

1

Slunečnicový olej rozpalte ve větším hrnci a pak na něm vypečte i pancettu nebo slaninu.

2

Po zhruba sedmi minutách posypte cukrem, přidejte pár kapek bílého vinného octa, kapustu a zalijte kuřecím vývarem.

3

Vařte asi deset minut tak, aby kapusta byla měkká, ale zároveň trochu křupala.

4

Podle chuti osolte, opepřete, případně dolaďte cukrem a octem. Podávejte se svíčkovou v krustě.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín