Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. Dušená kapusta s pancettou je v této úpravě jako příloha k masu nepřekonatelná. Nebo ji smíchejte s vařenými těstovinami a vznikne vám vydatné jídlo za pár korun.
Postup
1
Slunečnicový olej rozpalte ve větším hrnci a pak na něm vypečte i pancettu nebo slaninu.
2
Po zhruba sedmi minutách posypte cukrem, přidejte pár kapek bílého vinného octa, kapustu a zalijte kuřecím vývarem.
3
Vařte asi deset minut tak, aby kapusta byla měkká, ale zároveň trochu křupala.
4
Podle chuti osolte, opepřete, případně dolaďte cukrem a octem. Podávejte se svíčkovou v krustě.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slavnostní menu bez ryby: Vánoce bez kapra(6 receptů )
- Takhle chutná italská zima: 40 sytých receptů, které snadno připravíte i doma(40 receptů )
- Originální zeleninové přílohy, které nahradí bramborovou kaši: Více než 40 nových receptů pro zimní vaření(40 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )