Krátce povařená kapusta je v kombinaci s opraženou slaninou a lískovými oříšky ukázkově křupavá a šťavnatá.
1 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vhoďte kapustu a přibližně 3 minuty povařte; pak ji ihned sceďte.
2 Ve velké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte máslo a dozlatova na něm opečte slaninu a opražte oříšky. Přidejte kapustu a asi 5 minut míchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní zelenina, která nikoho nenechá chladným(16 receptů)
- 55 slaných pokrmů s ořechy a semínky(55 receptů)
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
Komentáře
Anonym
13.09.2007 18:59
Apetit 12/06