Kyselý obličej? Citron je plný vitaminů i osvěžující chuti. Využijte toho právě teď. Objevili jsme 5 skvělých jídel, ve kterých nakyslost citronu hraje prim.
- Pražma s citronem pečená v papilotu
Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu. Na pečení v celku se hodí jakákoli pěkná mořská bělomasá ryba; nejlépe bez spousty drobných kostí. Výborný je například chňapal červený (red snapper), pražma (někdy prodávaná pod názvem pomfret) či morčák (neboli mořský vlk). - Citronové palačinky
Tyhle palačinky stojí a padají s citronem. Dává jim nezaměnitelnou lahodnou chuť. Jsou lehké, a přitom výrazné. Když je připravíte jako dezert, všichni budou volat po přídavku! - Krémové penne s citronem
Těstoviny v osvěžujícím pojetí. Aromatický krém ze smetany, žloutků a citronové kůry skvěle dochutí parmazán. - Jogurtový krém s citronem
Milujete poháry? Zkuste tenhle: jen čtvrt hodiny práce a zaručený efekt! - Zavařenina z červené cibule s tymiánem a citronem
Delikátní doprovod k masu a hezký dárek pro milovníky grilování.