Citronový kebab z fety a bagety

Citronový kebab z fety a bagety

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 49 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Hodí se i na gril

Suroviny

feta 200 g
nebo balkánský sýr, koliba, jiný podobný, nakrájený na 8 kostek
bageta ks
na kostky
rajčata cherry 8 ks
citron 1 ks
mírně ostrouhaný a podélně rozpůlený
rozmarýn 2 snítky
olivový olej 1 PL
1.  Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Jednu polovinu citronu pokrájejte na klínky, druhou na plátky. Na přiostřenou špejli napíchněte kousek pečiva, kostku sýra, plátek citronu a třešňové rajčátko, potom ještě jednou totéž. Stejným způsobem připravte i ostatní kebaby. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem.

2.  Posypte citronovou kůrou a rozmarýnovými lístky a zakapejte olejem. Opékejte pod grilem nebo v rozpálené troubě z každé strany minutu dvě, aby bageta pěkně zhnědla. Podávejte
se skrojky citronu.

Citron 
Použijte pokud možno chemicky neošetřené plody, nebo ho alespoň důkladně vydrbejte kartáčem a horkou vodou. Báječné voňavé citrony, které se dají jíst opravdu celé, koupíte v Albiu, Country Lifu, Plusu nebo přes www.bioobchod.cz.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit