Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový kebab z fety a bagety

Citronový kebab z fety a bagety

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 49 g
Tuky 57 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hodí se i na gril

Suroviny

nebo balkánský sýr
bageta ks
na kostky
rajčata cherry 8 ks
rozmarýn 2 snítky
olivový olej 1 PL

Postup

1

Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Jednu polovinu citronu pokrájejte na klínky, druhou na plátky. Na přiostřenou špejli napíchněte kousek pečiva, kostku sýra, plátek citronu a třešňové rajčátko, potom ještě jednou totéž. Stejným způsobem připravte i ostatní kebaby. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem.

2

Posypte citronovou kůrou a rozmarýnovými lístky a zakapejte olejem. Opékejte pod grilem nebo v rozpálené troubě z každé strany minutu dvě, aby bageta pěkně zhnědla. Podávejte
se skrojky citronu.
 

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...