Skvělý dezert!
Suroviny
citronové máslo
300
g
Lemon curd prodává M&S 375g / 79Kč
smetana ke šlehání
100
ml
tmavá čokoláda
kousek, kvalitní
sušenky
kvalitní, k podávání
Do čtyř misek nebo skleniček, které snesou pobyt v mrazáku, rozdělte citronové máslo. Zalijte ho šlehačkou, postrouhejte čokoládou a dejte k ledu, aby se dezert důkladně vychladil. Podávejte se svými oblíbenými sušenkami.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.
Komentáře
Anonym
05.09.2007 09:09
Apetit 6/06