Skvělý a velmi jednoduchý dezert! Pohárky s citronovým máslem připravíte jen z několika ingrediencí, které můžete mít doma v mrazáku nebo v lednici. Do pár minut tak může být osvěžení na stole.
Suroviny
citronové máslo
300
g
Lemon curd prodává M&S 375g / 79Kč
smetana ke šlehání
100
ml
tmavá čokoláda
kousek, kvalitní
sušenky
kvalitní, k podávání
Postup
1
Do čtyř misek nebo skleniček, které snesou pobyt v mrazáku, rozdělte citronové máslo.
2
Zalijte ho šlehačkou, postrouhejte čokoládou a dejte k ledu, aby se dezert důkladně vychladil.
3
Podávejte se svými oblíbenými sušenkami.
Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku
- V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci.
- Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky neošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla.
- Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte.
- Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo.
Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.