Pohárky s citronovým máslem

Pohárky s citronovým máslem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 311 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 3 g
Tuky 33 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Skvělý dezert!

Suroviny

citronové máslo 300 g
Lemon curd prodává M&S 375g / 79Kč
smetana ke šlehání 100 ml
tmavá čokoláda
kousek, kvalitní
sušenky
kvalitní, k podávání
Do čtyř misek nebo skleniček, které snesou pobyt v mrazáku, rozdělte citronové máslo. Zalijte ho šlehačkou, postrouhejte čokoládou a dejte k ledu, aby se dezert důkladně vychladil. Podávejte se svými oblíbenými sušenkami.

Jak si vyrobíte citronové máslo podomácku

V misce vhodné do mikrovlnky prošlehejte dohladka 100 g moučkového cukru se dvěma malými vejci. Přimíchejte strouhanou kůru ze dvou menších chemicky ne­ošetřených citronů, 120 ml čerstvé citronové šťávy a 60 g rozpuštěného másla. Na 600 W ,mikrovlňte‘ asi šestkrát po minutě a půl; v mezičase směs vždycky promíchejte. Jakmile bude lpět na zadní straně lžíce, máte hotovo. Když ji převaříte, nic se neděje – prostě ji propasírujte přes husté sítko. Celá akce zabere asi půl hodiny. Hmotu nechte zchladnout a uložte až na tři týdny do mrazáku.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit