Správně vychlazený nápoj je základem úspěch každého večírku. Jak na to, aby bylo vše perfektně připraveno na oslavy příchodu nového roku?
- Led dejte mrazit den předem. Efektní led si vyrobíte, když do tvořítek spolu s vodou vložíte chemicky neošetřené okvětní lístky růží, květy sedmikrásek, lístky máty, meduňky či kousky ovoce. Pokud potřebujete efektně chladit sekt a bílé víno, kupte pytel ledu.
- Přísady do koktejlů by se měly chladit v lednici alespoň osm hodin.
- Sekt by se neměl šokově chladit v mrazáku – je lepší ho umístit do chladničky den předem nebo vychladit v kyblíku s vodou a ledem. Optimální teplota je 6–7 °C.
- Červené víno rozhodně nepodávejte při pokojové teplotě. Běžné červené, které je dva tři roky staré, chutná nejlépe při 17 °C; mladá vína asi o 2 °C méně; archivní o 1–2 °C více. Otevřete ho alespoň hodinu před podáváním, aby mohlo dýchat. Ideální je přelít ho do dekantační karafy.
- Pivo se vám nejspíš nevejde do chladničky. V zimě ho dejte na balkon, v teplejších měsících do vědra s ledem. Při velké spotřebě kupte samochladicí sud.
Nejlepší rádce, který pomůže s přípravou jakéhokoli večírku? Kuchařka Party!
Další tipy a recepty na slavnostní nápoje najdete v kuchařce Party. Šestá z řady kuchařek z Edice Apetit vám nabídne přes sto receptů na přípravu party pohoštění. V rukou redaktorek Apetitu vznikla kuchařka plná zajímavých receptů na jednohubky, dipy, chlebíčky, utopence, řízečky, pečená žebra, tataráky, poháry, drinky a dětské dorty. Díky kuchařce Party se můžete i vy stát nejlepšími hostiteli na světě.
Přípravou party pohoštění navíc nemusíte strávit půl dne. Máme pro vás recepty na pohoštění s wow efektem, u něhož nikdo z hostů nepozná, jak málo času jste v kuchyni strávili. Kuchařku Party si prostě užijete! Koupíte ji v našem on-line obchodě obchod.apetitonline.cz. K dostání je i digitální verze kuchařky.