0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nápoj na víkend: malinová limonáda

malinová limonáda
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Osvěžte se limonádou, ve které jsou jen samé dobré věci – spousta ovoce, žádné konzervanty, žádná barviva. Je vaše, domácí!

Na limonádu vám stačí jen pár ingrediencí a pořádný džbán. Nejprve si musíte uvařit jednoduchý malinový sirup podle receptu dole. Pak už jen stačí nakrájet citrony na kolečka a přidat kostky ledu. Do džbánu přilijte citronovou šťávu, malinový sirup a vše dolijte minerálkou nebo sodou. Dobře promíchejte. Pokud děláte drink jen pro dospělé, přidejte i trochu vodky nebo bílého rumu.

Záměrně neuvádíme množství jednotlivých ingrediencí – je jen na vás, zda bude limonáda víc sladká, kyselá, ovocná nebo alkoholická. Vychutnejte si ji prostě podle sebe!

Jednoduchý malinový sirup

  • 1 šálek vody
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1 šálek zralých malin
  • půl vanilkového lusku, rozkrojeného

V menším hrnci se silným dnem společně zahřívejte vodu, cukr, maliny a vanilkový lusk (vydlabejte z něj semínka a přidejte je ke směsi spolu s luskem), dokud se cukr zcela nerozpustí a tekutina nezačne lehce houstnout. Pak rozmačkejte maliny a nechte ještě chvíli probublávat. Odstavte z ohně, přeceďte přes jemné sítko a vychlaďte. Podobně můžete připravit sirup i z jiného šťavnatého letního ovoce.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč