Nápoj na víkend: malinová limonáda

Nápoj na víkend: malinová limonáda
sdílet:
Osvěžte se limonádou, ve které jsou jen samé dobré věci – spousta ovoce, žádné konzervanty, žádná barviva. Je vaše, domácí!

Na limonádu vám stačí jen pár ingrediencí a pořádný džbán. Nejprve si musíte uvařit jednoduchý malinový sirup podle receptu dole. Pak už jen stačí nakrájet citrony na kolečka a přidat kostky ledu. Do džbánu přilijte citronovou šťávu, malinový sirup a vše dolijte minerálkou nebo sodou. Dobře promíchejte. Pokud děláte drink jen pro dospělé, přidejte i trochu vodky nebo bílého rumu. Záměrně neuvádíme množství jednotlivých ingrediencí – je jen na vás, zda bude limonáda víc sladká, kyselá, ovocná nebo alkoholická. Vychutnejte si ji prostě podle sebe!

Jednoduchý malinový sirup

  • 1 šálek vody
  • 3/4 šálku krystalového cukru
  • 1 šálek zralých malin
  • půl vanilkového lusku, rozkrojeného

V menším hrnci se silným dnem společně zahřívejte vodu, cukr, maliny a vanilkový lusk (vydlabejte z něj semínka a přidejte je ke směsi spolu s luskem), dokud se cukr zcela nerozpustí a tekutina nezačne lehce houstnout. Pak rozmačkejte maliny a nechte ještě chvíli probublávat. Odstavte z ohně, přeceďte přes jemné sítko a vychlaďte. Podobně můžete připravit sirup i z jiného šťavnatého letního ovoce.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit