0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dekorace na vánoční pečivo

Štóla
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chcete efektně ozdobit vánoční štolu, vánočku nebo dort? Máme pro vás tip.

 

Připravte si bobulové ovoce - borůvky, třešně, maliny, rybíz nebo brusinky. Svařte cukr s vodou v poměru 2:1, vzniklým sirupem ovoce potřete a vydatně poprašte moučkovým cukrem. Rychlejší variantou je potření ovoce vaječným bílkem a obalení v krystalovém cukru.

Stejným způsobem můžete vyrobit dekoraci z listů růží, vavřínu nebo citrusových plodů.Nepoužívejte nikdy listy břečťanu, rododendronu, narcisu nebo jmelí. Vypadají sice hezky, ale jsou prudce jedovaté.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit