Luxusní ryba, kterou si můžete připravit i doma.
CO TO JE ZA RYBU?
Jeseter je velmi specifická ryba. Tělo má pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a na bočních stranách jsou řady kostěných destiček.
JAKÉ MÁ MASO?
Bílé, jemné a tučné, téměř bez kostí.
JAKÁ MU SLUŠÍ ÚPRAVA?
Menší ryby se dají připravit v celku, větší se porcují na steaky či filety. Maso jesetera se hodí na pečení, pošírování i smažení.
KDE HO KOUPIT?
Například v Makru, kde vám ho na požádání zabijí a očistí, na www.cerstveryby.cz.
JAK RYBU OČISTIT?
Nejdřív je třeba rybu 2–3 minuty spařit ve vroucí vodě, potom odseknout řady štítků sekáčkem nebo větším ostrým nožem a po jejich odstranění stáhnout zbývající kůži.