Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Dobrodružství v kuchyni: jeseter
sdílet:

Luxusní ryba, kterou si můžete připravit i doma.

CO TO JE ZA RYBU?

Jeseter je velmi specifická ryba. Tělo má pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a na bočních stranách jsou řady kostěných destiček.

JAKÉ MÁ MASO?

Bílé, jemné a tučné, téměř bez kostí.

JAKÁ MU SLUŠÍ ÚPRAVA?

Menší ryby se dají připravit v celku, větší se porcují na steaky či filety. Maso jesetera se hodí na pečení, pošírování i smažení.

KDE HO KOUPIT?

Například v Makru, kde vám ho na požádání zabijí a očistí, na www.cerstveryby.cz.

JAK RYBU OČISTIT?

Nejdřív je třeba rybu 2–3 minuty spařit ve vroucí vodě, potom odseknout řady štítků sekáčkem nebo větším ostrým nožem a po jejich odstranění stáhnout zbývající kůži.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín