Dobrodružství v kuchyni: jeseter

sdílet:
Luxusní ryba, kterou si můžete připravit i doma.

CO TO JE ZA RYBU?


Jeseter je velmi specifická ryba. Tělo má pokryto kůží bez šupin a po celé délce hřbetu a na bočních stranách jsou řady kostěných destiček.

 

 

JAKÉ MÁ MASO?


Bílé, jemné a tučné, téměř bez kostí.

 

 

 

 

JAKÁ MU SLUŠÍ ÚPRAVA?


Menší ryby se dají připravit v celku, větší se porcují na steaky či filety. Maso jesetera se hodí na pečení, pošírování i smažení.

 

 

 

 

KDE HO KOUPIT?


Například v Makru, kde vám ho na požádání zabijí a očistí, na www.cerstveryby.cz.

 

 

 

 

JAK RYBU OČISTIT?


Nejdřív je třeba rybu 2–3 minuty spařit ve vroucí vodě, potom odseknout řady štítků sekáčkem nebo větším ostrým nožem a po jejich odstranění stáhnout zbývající kůži.

 

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit