Vánoční rybí polévka
Základní rybí polévka bez výstředností, kterou na Štědrý den zvládnou uvařit i naprostí začátečníci. Lehce zahuštěný vývar s kořenovou zeleninou a krutony patří ke stálicím svátečního stolu. Možná si budete chtít přidat – jeho poctivá chuť vás dostane.
Čirá rybí polévka
Podávejte na Štědrý večer silný vývar barvy světlého čaje podle receptu Josefa Rychtra, současného šéfkuchaře zámecké restaurace Piano Nobile. Oproti obvyklým rybím polévkám se nezahušťuje a do zlatavého vývaru se místo masa vkládají bylinkové rybí knedlíčky, zvlášť uvařené v páře.
Rybí polévka s krutonky
Rychlá, jednoduchá a zdravá rybí polévka má i další plus. Z jednoho základu totiž přidáním několika dalších surovin připravíte další tři varianty – skotskou, francouzskou nebo thajskou. Pokud dáte na Vánoce přednost klasice, vyzkoušejte je alespoň jako rychlou večeři v novém roce.
Krémová rybí polévka
Chcete ctít tradici, ale polévka z kapra není nic pro vás? Uvařte si hustou, krémovou polévku, ve které místo mlíčí plavou kousky uzeného lososa a krevety. Do základu se přidává pórek, který v kombinaci se smetanou zajistí jemnou, nerušivou chuť.
Rybí polévka
Raději ze skříně vytáhněte ten největší hrnec – této polévky nebudete mít nikdy dost. Vychytávka šéfkuchaře Dalibora Navrátila spočívá v tom, že jikry a mlíčí se před vložením do polévky povaří ve sladkokyselé marinádě z vína, octa, cukru a soli.