0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5× rybí polévka

rybí polévka
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
Co by to bylo za štědrovečerní menu, kdyby se nepodávala rybí polévka? Báječně voňavá a horká, která sama klouže do žaludku a navnadí chuťové buňky na hlavní chod. Takové jsou všechny rybí polévky, které jsme pro vás vybrali. Ochutnejte.

Vánoční rybí polévka

Základní rybí polévka bez výstředností, kterou na Štědrý den zvládnou uvařit i naprostí začátečníci. Lehce zahuštěný vývar s kořenovou zeleninou a krutony patří ke stálicím svátečního stolu. Možná si budete chtít přidat – jeho poctivá chuť vás dostane.

čirá rybí polévka

Čirá rybí polévka

Podávejte na Štědrý večer silný vývar barvy světlého čaje podle receptu Josefa Rychtra, současného šéfkuchaře zámecké restaurace Piano Nobile. Oproti obvyklým rybím polévkám se nezahušťuje a do zlatavého vývaru se místo masa vkládají bylinkové rybí knedlíčky, zvlášť uvařené v páře.

Rybí polévka s krutonky

Rychlá, jednoduchá a zdravá rybí polévka má i další plus. Z jednoho základu totiž přidáním několika dalších surovin připravíte další tři varianty – skotskou, francouzskou nebo thajskou. Pokud dáte na Vánoce přednost klasice, vyzkoušejte je alespoň jako rychlou večeři v novém roce.

Krémová rybí polévka

Chcete ctít tradici, ale polévka z kapra není nic pro vás? Uvařte si hustou, krémovou polévku, ve které místo mlíčí plavou kousky uzeného lososa a krevety. Do základu se přidává pórek, který v kombinaci se smetanou zajistí jemnou, nerušivou chuť.

krémová rybí polévka

Rybí polévka

Raději ze skříně vytáhněte ten největší hrnec – této polévky nebudete mít nikdy dost. Vychytávka šéfkuchaře Dalibora Navrátila spočívá v tom, že jikry a mlíčí se před vložením do polévky povaří ve sladkokyselé marinádě z vína, octa, cukru a soli.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč