0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 132 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně? Udělejte k ní zeleninu a omáčku nezahuštěnou moukou.

Suroviny

žloutek 2 ks
smetana na vaření 50 ml
citronová štáva
citronová kůra
muškátový květ špetka
lze nahradit muškátovým oříškem
jeseter filet
bez kůže (1 porce 150 g)
mrkev 1 ks
očištěná
řapíkatý celer 1
pórek 1 ks
propláchnutý
petrželka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
žampiony 5 ks
opečené na pánvi
brambory 5 ks
malé, uvařené

1 V míse prošlehejte žloutky se smetanou. Ochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou a kůrou (nešetřete!).

2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.

3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.

4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC



1. Ze všeho nejdřív vyšlehejte žloutky se smetanou v krémovou omáčku.

2. V pánvi na rozpáleném oleji opečte plátky ryby, aby získaly barvu. Pak pánev vytřete papírovou utěrkou.

3. Na úplný závěr přidejte do pánve k omáčce a k sezonní zelenině kousky opečené ryby a vše prohřejte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apetit magazín

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?
  • Zdraví a výživa

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst každý den chleba?

Chléb v nejrůznějších podobách provází lidský jídelníček od pradávna. Protože ho lze snadno a levně připravit, navíc je jeho použití všestranné a univerzální, stal se základní potravinou a důležitým pokrmem mnoha lidí po celém světě. S...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč