0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1448 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 132 g
Tuky 68 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak připravit rybu zdravě, a přitom chutně? Udělejte k ní zeleninu a omáčku nezahuštěnou moukou.

Suroviny

žloutek 2 ks
citronová šťáva
citronová kůra
muškátový květ špetka
lze nahradit muškátovým oříškem
jeseter filet
bez kůže (1 porce 150 g)
mrkev 1 ks
očištěná
řapíkatý celer 1
pórek 1 ks
propláchnutý
petrželka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
opečené na pánvi
malé, uvařené

1 V míse prošlehejte žloutky se smetanou. Ochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou a kůrou (nešetřete!).

2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.

3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.

4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC



1. Ze všeho nejdřív vyšlehejte žloutky se smetanou v krémovou omáčku.

2. V pánvi na rozpáleném oleji opečte plátky ryby, aby získaly barvu. Pak pánev vytřete papírovou utěrkou.

3. Na úplný závěr přidejte do pánve k omáčce a k sezonní zelenině kousky opečené ryby a vše prohřejte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...