Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Plněný losos

Plněný losos

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5567 kcal
Bílkoviny 310 g
Sacharidy 74 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž ji přebíjela. Za vyzkoušení určitě stojí i kombinace špenátu se zakysanou smetanou

Suroviny

losos 4 ks
vyšší špalíčky s kůží, po cca 150 g
šunka 200 g
lze nahradit uzeným masem, na kostičky
sýr 8 plátek
typu ementál, plátky vysoke cca 3 mm
hořčice plnotučná 1 PL
hořčice francouzská 1 PL
žloutek 2 ks
pažitka 1 svazek
drobně nasekaná
rajčata 2 ks
máslo
na vymazání formy
Na ozdobu a dochucení
máslo 2 PL
citron
plátky, lze nahradit limetou
sůl
pepř
Na špenát
špenát 600 g
lze nahradit mraženými
zakysaná smetana 200 ml
vývar zeleninový 1 ks
kostka
sůl 0.5 ČL
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka

1Lososa nakrájejte přes vlákno na tří- až čtyřcentimetrové špalíčky. Každý podélně nakrojte tak, aby vznikly jakési kapsy.

2Kostičky šunky nebo uzeného masa smíchejte v misce se žloutky, oběma druhy hořčice a pažitkou. Plátky sýra přikrojte tak, aby odpovídaly délce lososových špalíčků.

3Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Pekáček nebo zapékací formu vymastěte máslem. Do každé lososové ,kapsy‘ vložte dva plátky sýra, ke každé straně jeden. Špalíčky naskládejte do pekáčku a mezi plátky sýra dejte lžící šunkovou směs. ,Kapsy‘ osolte a opepřete.

4Zapékejte ve střední části trouby deset až dvanáct minut. Osm až šest minut před koncem pečení vložte k rybě přepůlená rajčata.

5Ze špenátu mezitím vymač­kejte vodu a nahrubo ho nasekejte. Smetanu nalijte do většího kastrůlku a uveďte do varu. Do horké smetany rozdrobte bujonovou kostku a vsypte špenát. Povařte pět minut, osolte, opepřete a strouhněte do směsi trochu muškátového oříšku.

6Rybu podávejte s plátky citronu, dochucenou solí a pepřem a pokladenou kousky másla. Na každý talíř položte také kopeček špenátu. Nejlepší příloha: vařené brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 7/04, str.75

Anonym

Báječný recept, jen jsem použila místo dvou druhů hořčic 2 lžíce dijonské hořčice a delikatesa byla na světě

Obchod Apetit