Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž ji přebíjela. Za vyzkoušení určitě stojí i kombinace špenátu se zakysanou smetanou
Suroviny
1Lososa nakrájejte přes vlákno na tří- až čtyřcentimetrové špalíčky. Každý podélně nakrojte tak, aby vznikly jakési kapsy.
2Kostičky šunky nebo uzeného masa smíchejte v misce se žloutky, oběma druhy hořčice a pažitkou. Plátky sýra přikrojte tak, aby odpovídaly délce lososových špalíčků.
3Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Pekáček nebo zapékací formu vymastěte máslem. Do každé lososové ,kapsy‘ vložte dva plátky sýra, ke každé straně jeden. Špalíčky naskládejte do pekáčku a mezi plátky sýra dejte lžící šunkovou směs. ,Kapsy‘ osolte a opepřete.
4Zapékejte ve střední části trouby deset až dvanáct minut. Osm až šest minut před koncem pečení vložte k rybě přepůlená rajčata.
5Ze špenátu mezitím vymačkejte vodu a nahrubo ho nasekejte. Smetanu nalijte do většího kastrůlku a uveďte do varu. Do horké smetany rozdrobte bujonovou kostku a vsypte špenát. Povařte pět minut, osolte, opepřete a strouhněte do směsi trochu muškátového oříšku.
6Rybu podávejte s plátky citronu, dochucenou solí a pepřem a pokladenou kousky másla. Na každý talíř položte také kopeček špenátu. Nejlepší příloha: vařené brambory.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů)
- Lehké jarní menu na neděli(6 receptů)
Komentáře