0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněný losos

Plněný losos

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5567 kcal
Bílkoviny 310 g
Sacharidy 74 g
Tuky 432 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neobvyklá a efektní úprava! Náplň krásně doplnila chuť ryby, aniž ji přebíjela. Za vyzkoušení určitě stojí i kombinace špenátu se zakysanou smetanou

Suroviny

losos 4 ks
vyšší špalíčky s kůží, po cca 150 g
šunka 200 g
lze nahradit uzeným masem, na kostičky
sýr 8 plátek
typu ementál, plátky vysoke cca 3 mm
hořčice plnotučná 1 PL
hořčice francouzská 1 PL
žloutek 2 ks
pažitka 1 svazek
drobně nasekaná
rajče 2 ks
máslo
na vymazání formy
Na ozdobu a dochucení
máslo 2 PL
citron
plátky, lze nahradit limetou
sůl
pepř
Na špenát
špenát 600 g
lze nahradit mraženými
zakysaná smetana 200 ml
vývar zeleninový 1 ks
kostka
sůl ½ ČL
pepř 2 ČL
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka

1Lososa nakrájejte přes vlákno na tří- až čtyřcentimetrové špalíčky. Každý podélně nakrojte tak, aby vznikly jakési kapsy.

2Kostičky šunky nebo uzeného masa smíchejte v misce se žloutky, oběma druhy hořčice a pažitkou. Plátky sýra přikrojte tak, aby odpovídaly délce lososových špalíčků.

3Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.
Pekáček nebo zapékací formu vymastěte máslem. Do každé lososové ,kapsy‘ vložte dva plátky sýra, ke každé straně jeden. Špalíčky naskládejte do pekáčku a mezi plátky sýra dejte lžící šunkovou směs. ,Kapsy‘ osolte a opepřete.

4Zapékejte ve střední části trouby deset až dvanáct minut. Osm až šest minut před koncem pečení vložte k rybě přepůlená rajčata.

5Ze špenátu mezitím vymač­kejte vodu a nahrubo ho nasekejte. Smetanu nalijte do většího kastrůlku a uveďte do varu. Do horké smetany rozdrobte bujonovou kostku a vsypte špenát. Povařte pět minut, osolte, opepřete a strouhněte do směsi trochu muškátového oříšku.

6Rybu podávejte s plátky citronu, dochucenou solí a pepřem a pokladenou kousky másla. Na každý talíř položte také kopeček špenátu. Nejlepší příloha: vařené brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Báječný recept, jen jsem použila místo dvou druhů hořčic 2 lžíce dijonské hořčice a delikatesa byla na světě

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč