Skvělý pečený candát podle šéfkuchaře Romana Pauluse.
Suroviny
1 Candáta očistěte, vykrojte žábry, ale nechejte šupiny – mořská krusta se na ně nepřilepí. Rybu naplňte tymiánem a rozmarýnem, uvnitř osolte a celou opepřete. Bílky ušlehejte a smíchejte s mořskou solí. Na dno pekáče dejte polovinu připravené krusty, navrch položte rybu a zakryjte ji zbytkem bílků se solí. Pečte při 200 °C, v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 45 minut.
2 Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odstát, krustu nařízněte nožem a sejměte ji. Poté pomocí rybího nože odstraňte kůži a připravte filátka.
3 Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papriku. Krátce poduste, přidejte lilek, cuketu a zastříkněte martini. Chvíli povařte a nakonec přidejte rajčata. Osolte a opepřete.
Tip: solnou krustu můžete klidně promíchat s kůrou nastrouhanou z jednoho citronu - krásně ji provoní. Po upečení krustu z ryby sundejte, aby se sůl dál nevpíjela do masa. Použitou solnou skořápku vyhoďte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů)