0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Candát v mořské krustě s ratatouille

Candát v mořské krustě s ratatouille

2 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 813 kcal
Bílkoviny 57 g
Sacharidy 32 g
Tuky 41 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý pečený candát podle šéfkuchaře Romana Pauluse.

Suroviny

candát 1 ks
přibližně kilový, vykuchaný
tymián svazek
pepř
bílek 3 ks
sůl mořská 1.5 kg
olivový olej 3 PL
paprika 200 g
mix červená, zelená, žlutá - pokrájené na kostičky
cibule 100 g
pokrájená na drobno
česnek 2 stroužky
plátky
cuketa 100 g
pokrájená i se slupkou na kostičky
lilek 100 g
pokrájený na kostičky
rajče 100 g
pokrájené na kostičky
100 ml
Martini
rozmarýn svazek

Candáta očistěte, vykrojte žábry, ale nechejte šupiny – mořská krusta se na ně nepřilepí. Rybu naplňte tymiánem a rozmarýnem, uvnitř osolte a celou opepřete. Bílky ušlehejte a smíchejte s mořskou solí. Na dno pekáče dejte polovinu připravené krusty, navrch položte rybu a zakryjte ji zbytkem bílků se solí. Pečte při 200 °C, v horkovzdušné troubě při 180 °C asi 45 minut.

Vyndejte z trouby, nechte 5 minut odstát, krustu nařízněte nožem a sejměte ji. Poté pomocí rybího nože odstraňte kůži a připravte filátka.

Na pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek a papriku. Krátce poduste, přidejte lilek, cuketu a zastříkněte martini. Chvíli povařte a nakonec přidejte rajčata. Osolte a opepřete.

Tip: solnou krustu můžete klidně promíchat s kůrou nastrouhanou z jednoho citronu - krásně ji provoní. Po upečení krustu z ryby sundejte, aby se sůl dál nevpíjela do masa. Použitou solnou skořápku vyhoďte.

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit