0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na mušle

mušle
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Především dbejte na to, aby byly čerstvé. V ledničce je můžete uchovat nejvýše jeden den. Nikdy nedávejte zamrazit živé mušle.

Mušle vyčistíte tak, že je vložíte do nádoby s vlažnou vodou, můžete do ní přidat mořskou sůl. Ve vodě mušle vyloučí písek. Vyměňte vodu hned, jak se zakalí. Jezte pouze ty mušle, které se při vaření otevřou. Mušle, které se neotevřely, vyhoďte.

Související články

Mušle a ústřice - jednoduché úpravy
  • Zajímavosti

Mušle a ústřice - jednoduché úpravy

Kuchař a milovník tradiční francouzské kuchyně Dalibor Navrátil vás seznámí se správnými kuchařskými technikami, které potřebujete znát k přípravě jednoduchých pokrmů z dostupných druhů mušlí a ústřic. Náplň kurzu: Clams chowder –...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit