Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem

Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3738 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 403 g
Tuky 129 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je perfektní jídlo pro návštěvu. Z větší části ho připravíte předem, to nejefektnější pak uděláte přímo před zraky svých hostů.

Suroviny

olivový olej 4 PL
vepřová kýta 400 g
na proužky
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekané
chorizo 200 g
pokrájené
rýže 400 g
paprika sladká 1 PL
uzená
rajčata 400 g
konzervovaná sekaná
vývar zeleninový 1 l
doporučujeme bio Würzel
špenát 200 g
čerstvý baby
hřebenatky 200 g
očištěné (můžou být i mražené)

1 Polovinu oleje předehřejte ve velké hlubší pánvi. Do světle zlaté barvy na něm opečte proužky vepřového, neměly by ale být úplně propečené. Stáhněte z plamene a maso přesypte na talíř.

2 Do pánve nalijte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a chorizo. Opékejte asi pět minut, až cibule změkne a chorizo bude křupavé a pustí trochu tuku. Přisypte rýži i sladkou papriku a asi minutu nebo dvě důkladně míchejte, aby se rýže obalila tukem a kořením. (V tuhle chvíli můžete vaření přerušit a uložit paellu až na den do lednice.)

3 Do pánve přidejte rajčata, vepřové maso i se šťávou, kterou pustilo, a asi 900 ml vývaru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a za občasného míchání vařte tak dlouho, až začne rýže měknout.

4 Dejte špenát do cedníku a přelijte ho horkou vodou z varné konvice, aby zavadl. Okapané lístky špenátu pak přesuňte do pánve, přidejte mušle, přilijte zbývajících 100 ml vývaru a vařte dalších deset minut. Během této doby by se měly mušle otevřít (neotevřené vyhoďte) a rýže úplně změknout. Podávejte rovnou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit