0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem

Pikantní paella s mušlemi a vepřovým masem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3738 kcal
Bílkoviny 225 g
Sacharidy 403 g
Tuky 129 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle je perfektní jídlo pro návštěvu. Z větší části ho připravíte předem, to nejefektnější pak uděláte přímo před zraky svých hostů.

Suroviny

olivový olej 4 PL
vepřová kýta 400 g
na proužky
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekané
chorizo 200 g
pokrájené
rýže 400 g
paprika sladká 1 PL
uzená
rajče 400 g
konzervovaná sekaná
vývar zeleninový 1 l
doporučujeme bio Würzel
špenát 200 g
čerstvý baby
hřebenatky 200 g
očištěné (můžou být i mražené)

1 Polovinu oleje předehřejte ve velké hlubší pánvi. Do světle zlaté barvy na něm opečte proužky vepřového, neměly by ale být úplně propečené. Stáhněte z plamene a maso přesypte na talíř.

2 Do pánve nalijte zbývající dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a chorizo. Opékejte asi pět minut, až cibule změkne a chorizo bude křupavé a pustí trochu tuku. Přisypte rýži i sladkou papriku a asi minutu nebo dvě důkladně míchejte, aby se rýže obalila tukem a kořením. (V tuhle chvíli můžete vaření přerušit a uložit paellu až na den do lednice.)

3 Do pánve přidejte rajčata, vepřové maso i se šťávou, kterou pustilo, a asi 900 ml vývaru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen a za občasného míchání vařte tak dlouho, až začne rýže měknout.

4 Dejte špenát do cedníku a přelijte ho horkou vodou z varné konvice, aby zavadl. Okapané lístky špenátu pak přesuňte do pánve, přidejte mušle, přilijte zbývajících 100 ml vývaru a vařte dalších deset minut. Během této doby by se měly mušle otevřít (neotevřené vyhoďte) a rýže úplně změknout. Podávejte rovnou z pánve.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit