0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak snadno rozpustit čokoládu

rozpuštěná čokoláda
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kdo by ji nemiloval? Lahodná, voňavá - sladká i příjemně horká. Řeč je pochopitelně o čokoláde. Její použití při vaření a přípravě dezertů je až nekonečné. Víte, jak ji ale rychle a jednoduše roztopit? 

  • Tradiční způsob je nalámat čokoládu do misky a tu postavit do horké vody nebo nad horkou páru v kastrolu. Čokoláda se pomalu rozpustí a nehrozí, že by se připálila. 
  • Rychlou  a spolehlivou cestou je použití mikrovlnné trouby. Nalámanou čokoládu vložte do misky do misky, tu přetáhněte fólií a dejte do mikrovlnky na plný výkon. Čokoládu raději po a 10 až 15 vteřinách kontrolujte a promíchejte, aby se nepřipálila. Zahřívejte tak dlouho, než roztaje. 

Související články

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit