Čokoládové brownies je vlastně rozpuštěná a znovu upečená čokoláda. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné a hned po upečení i mírně tekuté jádro. Upéct (a vmžiku i sníst) ho zvládne doslova každý!
Postup
Předehřejte troubu: elektrickou na 160 stupňů, horkovzdušnou na 140 stupňů. Hranatou formu nebo pekáček vymastěte a pak vyložte pečicím papírem.
Čokoládu spolu s máslem rozpusťte (nad vodní lázní nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě).
Vejce šlehejte, až zesvětlají, pak přidejte cukr a pokračujte ve šlehání, až je směs hustá a lesklá.
Opatrně vmíchejte vaječnou pěnu do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku promísenou s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka.
Vlijte do formy a pečte asi 30–35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.
Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.
Upečené brownies nechte vychladnout ve formě (alespoň hodinu), během chladnutí ještě trochu zpevní.
Nakrájejte je na cca 16 čtverečků. Ty po nakrájení ještě můžete nechat vychladnout na mřížce.
Komentáře
11.02.2007 16:54
čokoholik
29.03.2007 00:23
mmmmmm
01.07.2008 14:26
Hlavne neprepiecť!
14.09.2007 20:47
Brownies...
25.04.2008 15:26
Brownies
20.09.2008 17:22
Brownies
13.06.2009 19:03
výborné, ale
22.06.2009 19:01
Príliš sladké
29.10.2009 13:39
RE: Príliš sladké
30.06.2009 17:44
přesně, jak je znám z Anglie