Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové brownies
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 950
Do hodiny Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5692 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 464 g
Tuky 366 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové brownies je vlastně rozpuštěná a znovu upečená čokoláda. Tenoučká křupavá vrstva na povrchu skrývá temné, hutné a hned po upečení i mírně tekuté jádro. Upéct (a vmžiku i sníst) ho zvládne doslova každý!

 

Suroviny

s vysokým obsahem kakaové hmoty (70%), nalámaná na kostičky
máslo 250 g
nakrájené na kousky
vejce 3 ks
velká nebo 4 malá
krupicový cukr 250 g
nejlépe hnědý
mouka pšeničná hladká 85 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Předehřejte troubu: elektrickou na 160 stupňů, horkovzdušnou na 140 stupňů. Hranatou formu nebo pekáček vymastěte a pak vyložte pečicím papírem.

2

Čokoládu spolu s máslem rozpusťte (nad vodní lázní nebo velmi opatrně v mikrovlnné troubě).

3

Vejce šlehejte, až zesvětlají, pak přidejte cukr a pokračujte ve šlehání, až je směs hustá a lesklá.

4

Opatrně vmíchejte vaječnou pěnu do rozpuštěné čokolády, navrch prosijte mouku promísenou s práškem do pečiva a vše vymíchejte do hladka.

5

Vlijte do formy a pečte asi 30–35 minut tak dlouho, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.

6

Vnitřek by měl zůstat hutný a lehce tekutý, drobečky, které ulpí na špejli, by měly být vlhké.

7

Upečené brownies nechte vychladnout ve formě (alespoň hodinu), během chladnutí ještě trochu zpevní.

8

Nakrájejte je na cca 16 čtverečků. Ty po nakrájení ještě můžete nechat vychladnout na mřížce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

je to vynikající a rychlé a výborné
vyborne i jeste pred upecenim! Zatim nejlepsi recept, hlavne neprepecte!
Veru a práve to sa mi stalo v nedeľu. Brownies som pripravovala na oslavu mojich narodenín a veľmi mi ležalo na srdci, aby neboli nedopečené. A tak som piekla a piekla :-) Výsledok suchý a tvrdší :-( Tvrdšie brownies som napokon skombinovala s broskyňami marinovanými v pomarančovej šťave a zmrzlinou - uff reputácia sa akotak zachránila :-))). Ale nabudúce dám pozor!
Jako v popisu, vláčné, sladké a čokoládové. Za JEDNA !
vláčné, křehké - možná až moc sladké. icméně výborná pochoutka
Ja si brownies oblibila na pracovnich cestach a dlouho mi trvalo, nez jsem nasla recept, ktery by odpovidal tomu, co jsem byla zvykla jist... Az ten v Apetitu, jen ja jeste pridavam nasekane vlasske orechy na hrubo (vetsi hrst), ty orechy mi tam chybely, jsou v tom naprosta bomba a to nejen kaloricka :-) urcite vyzkousejte!
Mě se zase stalo, že jsem to nedopekla, 35 minut nestacilo a moučník je dost tekutý, i když krusta je pevná. Ale na chuti to nic nemění, příště si to jen víc pohlídám
Andrea
Terenová
Už dva týždne som sa chystala upiecť tento koláč a dnes konečne som si našla čas...Čakala som asi priveľa od toho, pretože bol príliš sladký(menej cukru radšej) a veľmi lepivé cesto....Po upečení bol vrch chrumkavý, taký ako mal byť, ale cesto pod ním bolo tuhé a tažké....škoda
jenže těsto pod krustou má být tuhé a těžké...jsou to brownies, ne perník či piškot
Tereza
Gluzová
Brownies podle tohoto receptu jsou výborné. Měkkounké a hutné zároveň a chutnají přesně jako ty, do kterých jsem se v Anglii zamilovala. Přeslazené mi určitě nepřijdou, když se použije kvalitní hořká čokoláda je hodně cukru potřeba, aby se chutě vyrovnaly.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč