Nadýchaná čokoládová pěna se jenom rozplývá na jazyku... Francouzi by určitě neopomněli podávat k ní pomerančový likér nebo dezertní víno.
Postup
1
Nastrouhejte 50 g čokolády a dejte stranou. Zbytek rozlámejte na zhruba stejně velké kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte brandy.
2
Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh, až je lesklý. V jiné míse ušlehejte smetanu.
3
K čokoládě vmíchejte dvě lžíce sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak směs přelijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Zlehka vmíchejte také šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády.
4
Rozdělte do šálků a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobte zbylou čokoládou.