Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1887 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 144 g
Tuky 100 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaná čokoládová pěna se jenom rozplývá na jazyku... Francouzi by určitě neopomněli podávat k ní pomerančový likér nebo dezertní víno.

Suroviny

čokoláda 200 g
s vysokým obsahem kakaové hmoty (86%)
brandy 2 PL
bílek 3 ks
krupicový cukr 50 g
smetana 100 ml

Postup

1

Nastrouhejte 50 g čokolády a dejte stranou. Zbytek rozlámejte na zhruba stejně velké kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Přimíchejte brandy.

2

Ve velké míse vyšlehejte z bílků tuhý sníh. Přidejte polovinu cukru a znovu šlehejte, pak přisypte zbylý cukr a vyšlehejte sníh, až je lesklý. V jiné míse ušlehejte smetanu.

3

K čokoládě vmíchejte dvě lžíce ­sněhu, aby konzistence trochu povolila. Pak směs přelijte do mísy se sněhem a opatrně promíchejte. Zlehka vmíchejte také šlehačku a dvě třetiny nastrouhané čokolády.

4

Rozdělte do šálků a dejte aspoň na dvě hodiny do lednice. Ozdobte zbylou čokoládou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit