0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2864 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 358 g
Tuky 114 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jablečné muffiny s ořechy nejsou moc sladké a my je máme nejradši s plátkem ‚ostřejšího‘ sýra.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
máslo 25 g
krupicový cukr 50 g
tmavý
krupicový cukr 1 PL
tmavý, na posypání
ořechy 50 g
vlašské nebo pekanové
kypřicí prášek do pečiva 2 PL
jedlá soda PL
sůl špetka
skořice 1 PL
mletá
jablko 3 ks
každé asi 140g
zakysaná smetana 280 ml
vejce 1 ks
rozšlehané
mléko 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

V misce vytvořte drobenku z másla a dvou lžic mouky. Přimíchejte lžíci cukru a nasekané ořechy.

3

Do velké mísy prosijte zbývající mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli, pak vmíchejte zbylý cukr a skořici.

4

Dvě oloupaná jablka nahrubo nastrouhejte a promíchejte se smetanou, vajíčkem a dvěma lžícemi mléka.

5

Do suchých přísad udělejte důlek, vlijte jablečnou směs a rychle promíchejte. Je-li výsledek příliš suchý, přidejte mléko. Hmotu příliš nemíchejte, muffiny by byly tuhé (případné hrudky mouky nevadí).

6

Naplňte košíčky do dvou třetin a posypte drobenkou.

7

Zbylé jablko nakrájejte na plátky a zapíchejte je do těsta.

8

Pečte dozlatova, asi dvacet minut. Vpichem špejle vyzkoušejte propečenost.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Z muffinu jsem spis zklamana - chutove jsou nevyrazne, ale to by ani nevadilo. Testo ma gumovou konzistenci a vubec nejde oddělit od papírových košíčků. Musí se vyjídat lžičkou :-( Možná jsem udělala nějakou procesní chybu, ale nejsem si žádné vědoma...

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit