0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5 / 5. Počet hodnocení: 21
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2864 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 358 g
Tuky 114 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jablečné muffiny s ořechy nejsou moc sladké a my je máme nejradši s plátkem ‚ostřejšího‘ sýra.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
máslo 25 g
krupicový cukr 50 g
tmavý
krupicový cukr 1 PL
tmavý, na posypání
ořechy 50 g
vlašské nebo pekanové
kypřicí prášek do pečiva 2 PL
jedlá soda PL
sůl špetka
skořice 1 PL
mletá
jablko 3 ks
každé asi 140g
zakysaná smetana 280 ml
vejce 1 ks
rozšlehané
mléko 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

V misce vytvořte drobenku z másla a dvou lžic mouky. Přimíchejte lžíci cukru a nasekané ořechy.

3

Do velké mísy prosijte zbývající mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli, pak vmíchejte zbylý cukr a skořici.

4

Dvě oloupaná jablka nahrubo nastrouhejte a promíchejte se smetanou, vajíčkem a dvěma lžícemi mléka.

5

Do suchých přísad udělejte důlek, vlijte jablečnou směs a rychle promíchejte. Je-li výsledek příliš suchý, přidejte mléko. Hmotu příliš nemíchejte, muffiny by byly tuhé (případné hrudky mouky nevadí).

6

Naplňte košíčky do dvou třetin a posypte drobenkou.

7

Zbylé jablko nakrájejte na plátky a zapíchejte je do těsta.

8

Pečte dozlatova, asi dvacet minut. Vpichem špejle vyzkoušejte propečenost.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Z muffinu jsem spis zklamana - chutove jsou nevyrazne, ale to by ani nevadilo. Testo ma gumovou konzistenci a vubec nejde oddělit od papírových košíčků. Musí se vyjídat lžičkou :-( Možná jsem udělala nějakou procesní chybu, ale nejsem si žádné vědoma...

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit