0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jablečné muffiny s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2 / 5. Počet hodnocení: 25
Do hodiny Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2864 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 358 g
Tuky 114 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle jablečné muffiny s ořechy nejsou moc sladké a my je máme nejradši s plátkem ‚ostřejšího‘ sýra.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 350 g
máslo 25 g
krupicový cukr 50 g
tmavý
krupicový cukr 1 PL
tmavý, na posypání
vlašské nebo pekanové
kypřicí prášek do pečiva 2 PL
jedlá soda PL
sůl špetka
skořice 1 PL
mletá
každé asi 140g
vejce 1 ks
rozšlehané
mléko 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

V misce vytvořte drobenku z másla a dvou lžic mouky. Přimíchejte lžíci cukru a nasekané ořechy.

3

Do velké mísy prosijte zbývající mouku, prášek do pečiva, sodu a špetku soli, pak vmíchejte zbylý cukr a skořici.

4

Dvě oloupaná jablka nahrubo nastrouhejte a promíchejte se smetanou, vajíčkem a dvěma lžícemi mléka.

5

Do suchých přísad udělejte důlek, vlijte jablečnou směs a rychle promíchejte. Je-li výsledek příliš suchý, přidejte mléko. Hmotu příliš nemíchejte, muffiny by byly tuhé (případné hrudky mouky nevadí).

6

Naplňte košíčky do dvou třetin a posypte drobenkou.

7

Zbylé jablko nakrájejte na plátky a zapíchejte je do těsta.

8

Pečte dozlatova, asi dvacet minut. Vpichem špejle vyzkoušejte propečenost.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Z muffinu jsem spis zklamana - chutove jsou nevyrazne, ale to by ani nevadilo. Testo ma gumovou konzistenci a vubec nejde oddělit od papírových košíčků. Musí se vyjídat lžičkou :-( Možná jsem udělala nějakou procesní chybu, ale nejsem si žádné vědoma...

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč