Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky.
Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr.
Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.
Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.
Jak zmrazit muffiny?
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a uložte do mrazničky. Zamražené vydrží až měsíc. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Muffin nebo cupcake – odteď už se nespletete: 18 ověřených receptů(24 receptů)
- Sladká Amerika: 39 receptů na ty nejlepší americké sladkosti(39 receptů)
Komentáře
Anonym
15.10.2008 14:16
muffiny