Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3537 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 356 g
Tuky 197 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.

Suroviny

prosátá se 2 lžícemi prášku do pečiva
sušené třešně 140 g
nebo višně
nasekaná na kousky
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
přírodní
vejce 2 ks
rozšlehané vidličkou
máslo 100 g
rozpuštěné

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky.

2

Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr.

3

Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.

4

Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.

Jak zmrazit muffiny?
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a uložte do mrazničky. Zamražené vydrží až měsíc. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

15.10.2008 14:16
Vynikající : jednoduché, rychlé a moc dobré. Třešně jsem nahradila sušenými brusinkami.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...