Muffiny s čokoládou a třešněmi

Muffiny s čokoládou a třešněmi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3537 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 356 g
Tuky 197 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá se 2 lžícemi prášku do pečiva
jedlá soda 1 ČL
sušené třešně 140 g
nebo višně
bílá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
krupicový cukr 100 g
přírodní
vejce 2 ks
rozšlehané vidličkou
jogurt bílý 150 ml
máslo 100 g
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.

2 Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.

Jak zmrazit muffiny?
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a uložte do mrazničky. Zamražené vydrží až měsíc. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Vynikající : jednoduché, rychlé a moc dobré. Třešně jsem nahradila sušenými brusinkami.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit