Muffiny s čokoládou a třešněmi

Muffiny s čokoládou a třešněmi

3.4 / 5. Počet hodnocení: 19
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3537 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 356 g
Tuky 197 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá se 2 lžícemi prášku do pečiva
jedlá soda 1 ČL
sušené třešně 140 g
nebo višně
bílá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
krupicový cukr 100 g
přírodní
vejce 2 ks
rozšlehané vidličkou
jogurt bílý 150 ml
máslo 100 g
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.

2 Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.

Jak zmrazit muffiny?
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a uložte do mrazničky. Zamražené vydrží až měsíc. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Vynikající : jednoduché, rychlé a moc dobré. Třešně jsem nahradila sušenými brusinkami.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit