0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3537 kcal
Bílkoviny 84 g
Sacharidy 356 g
Tuky 197 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud nemáte třešně, klidně místo nich použijte sekané sušené meruňky nebo rozinky.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
prosátá se 2 lžícemi prášku do pečiva
jedlá soda 1 ČL
sušené třešně 140 g
nebo višně
bílá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
tmavá čokoláda 100 g
nasekaná na kousky
krupicový cukr 100 g
přírodní
vejce 2 ks
rozšlehané vidličkou
jogurt bílý 150 ml
máslo 100 g
rozpuštěné

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do formy na pečení muffinů (bývá jich dvanáct) vložte papírové košíčky. Mouku prosijte spolu s práškem do pečiva a sodou do mísy, přidejte třešně, čokoládu a cukr. Vmíchejte jogurt, vejce, máslo a vše spojte. Pokud ve směsi zůstanou větší kousky, nevadí, je to lepší než moc hladké těsto – po upečení by bylo gumové.

2 Těsto vlijte do košíčků a pečte dvacet až pětadvacet minut, až muffiny ,vyběhnou‘ a zezlátnou. Nechte je trochu vychladnout na mřížce, snězte je však ještě teplé – tak chutnají nejlíp.

Jak zmrazit muffiny?
Vychladlé muffiny dejte do sáčku a uložte do mrazničky. Zamražené vydrží až měsíc. Při rozmrazování je nechte několik hodin (aspoň dvě) povolit ještě v sáčku; pak je dejte na plech a pět až osm minut prohřívejte při 190 stupních.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Anonym

Vynikající : jednoduché, rychlé a moc dobré. Třešně jsem nahradila sušenými brusinkami.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit