Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat a upravovat maso divokých kachen

kachna se zelím
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

V sezoně zvěřinových specialit určitě neopomeňte lahodné maso divokých kachen.

 

Nejlepší je maso mladých kachen do jednoho roku, ulovených do konce října (střílí se od začátku října do konce listopadu). Divoké kachny mají nižší hmotnost než domácí. Jejich váha se pohybuje od 0,5 do 1,5 kg. V sezoně bývají k dostání celé kachny s kůží i bez ní nebo vykostěná prsa.

Maso divokých kachen je sušší než maso jejich domácích příbuzných, proto je pečte s kůží a slaninou nebo zabalené do slaniny. Maso z mladých kachen pečte i duste v celku, prsa opékejte a smažte. Starší kachní maso je lepší marinovat a předvařit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč