Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečená kachna
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 134
Do dvou hodin Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 524 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 2 g
Tuky 39 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tajemství úspěchu spočívá v pomalém pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Pečená kachna je ideální recept pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, necháme ji na závěr více opéct, přímo zezlátnout. Pokud chcete, aby bylo maso ještě šťavnatější, zkuste ke kachně přidat jablka.

 

Suroviny

asi 1,8 kg
sůl
na dochucení
kmín 4 PL

Postup

1

Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů.

2

Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.

3

Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

31.10.2014 08:13

musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná

17.12.2008 10:41
Je to nebe v hubě stačí najít odvahu výsledek stojí za to!

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...