Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Pečená kachna je ideální recept pro vydatné pohoštění na slavnostní nedělní oběd. Aby byla dokonalá, necháme ji na závěr více opéct, přímo zezlátnout.
Suroviny
Postup
1
Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů.
2
Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.
3
Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Česká kuchyně – maso a spol.(18 receptů)
- Co se dá vařit v pomalém hrnci? (24 receptů)
Komentáře
17.12.2008 10:41
Pečená kachna
31.10.2014 08:13
musím jen souhlasit:) kachna
musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná