Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 90 min
4,7 (41x)
26. 8. 2014
Kachna s červeným zelím
Apetit
Kachna s červeným zelím
Apetit


Snadné
< 90 min
4,7 (41x)

Kachna s červeným zelím v této odlehčené podobě se bude naprosto dokonale vyjímat na slavnostně prostřeném stole. Ale nemusíte péct rovnou celou kachnu, recept je uzpůsobený i pro přípravu ‚pouhých‘ kachních prsíček. S jablky, pomerančem a čerstvými bylinkami.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

4

Na zelí

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 384.5 kcal
  • Bílkoviny 7.5 g
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,7/5

Hodnocení receptu

4,7/5
(41 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/9

Září 2007

Související články

kachni prsa

Učíme se od mistra: Pomerančová marmeláda a konfitovaná kachna

Marmeláda od Tomáše Iltise obsahuje kromě kousků citrusů i kousky dýně a je určena k rychlejší spotřebě a pro uchování v lednici. Na její výrobu se totiž používá jen malé množství zkaramelizovaného cukru. Marmeláda vyniká výraznou, jemně navinulou pomerančovou chutí, kterou zajímavě doplňuje pravá vanilka. Tu lze podle chuti nahradit zázvorem nebo chilli papričkou. Je skvělá teplá i zastudena, k různě upravené kachně i jiné drůbeži, paštikám nebo jen tak k domácímu pečenému chlebu a brioškám. Skvěle doplní také zrající francouzské a jim podobné sýry.

Pomerančová marmeláda patří k tradičním anglickým pochoutkám. Dostala se tam v 15. století z Portugalska; nejprve kdoulová (kdoule je portugalsky marmelo), později pomerančová. Díky tomu se slovem marmeláda v Anglii označují jen výrobky z citrusů.

Návod na pomerančovou marmeládu krok za krokem a osvědčené rady šéfkuchaře přináší únorový Apetit.