Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vychladit pivo? Zkuste běžné i neortodoxní způsoby

pivo
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Klasik ví, že ze sedmého schodu chutná nejlépe. Pokud se neřadíte ke šťastným majitelům studeného sklepa, můžete pivo vychladit i jinak.

Pokud si dáte jedno dvě piva večer, vystačíte si s obyčejnou chladničkou. Výhodou je regulace teploty a rychlé vychlazení. Při větších objemech však budete muset najít jiné řešení, protože všechno pivo se vám do jedné lednice nevejde.

  • V zimě můžete pivo chladit na balkoně, horké sluneční paprsky vás však o tuto možnost v létě připraví.
  • Pro grilovací party je tak jednoduchým řešením velký kbelík nebo dětská vanička s ledem. Postavte je do stínu, na nejchladnější místo, abyste zabránili rychlému tání ledu. Pivo tak zůstane dlouho chladné a osvěžující.
  • Při opravdu velké spotřebě se vám vyplatí koupit samochladící sud, který nabízejí někteří větší výrobci zlatavého moku.

Jaké jsou další způsoby chlazení?

Někdy je třeba přistoupit k alternativám, byť jsou trochu ‚punk‘.

  • Využít můžete potoka, studánky, studny, řeky nebo rybníka. Lahve nebo plechovky uložte do igelitové tašky nebo síťovky a zatižte pod vodou nebo zavěste.
  • Trochu rizikovým ale účinným způsobem je uložení piva do mrazničky. Je však třeba na pivo myslet a nechat ho tam maximálně než 10–15 minut. Roztrhané lahve a plechovky spolu s rozlitým zmrzlým pivem uklízet nechcete.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...