Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vepřové na pivě a medu
Vepřové na pivě a medu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vepřové na pivě a medu

4.2/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6704 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 333 g
Tuky 440 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd: lahodné maso pečené podle irského receptu.

Související recepty

Suroviny

Guinness
med 100 ml
tekutý
hnědý cukr 250 g
vepřová
petrželka snítek
sůl
pepř

Postup

1

Pivo, med a cukr uveďte do varu a pak zlehka svařujte zhruba na polovinu objemu, až směs zesirupovatí. Nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a opepřete, vložte do pekáče a pečte dvacet minut. Pak teplotu snižte na 160 stupňů, maso vyjměte a potřete většinou marinády.

3

Vraťte do trouby na dalších čtyřicet až padesát minut; mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Často ho potírejte zbylou marinádou. Pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš připéká, můžete dolít trochou horké vody a pekáč během pečení pokrýt alobalem.

4

Maso vyjměte a nechte odpočinout. Do pekáče vlijte ještě zbylou marinádu, zastříkněte vínem (nebo vodou) a na sporáku vyvařte na hustou šťávu. Maso pak pokrájejte na tenké plátky.

5

Podávejte se smetanovou kaší s kapustou, hromádkou osmažené kapusty, zakápnuté šťávou a ozdobené petrželkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

23.03.2016 13:53

Jednoduché a velmi chutné....jako přílohu jsem volila bramborovou kaši s hořčici a medem a dohromady to nemělo chybu...

Apetit magazín