0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vepřové na pivě a medu

Vepřové na pivě a medu

4.2 / 5. Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6704 kcal
Bílkoviny 340 g
Sacharidy 333 g
Tuky 440 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sváteční oběd: lahodné maso pečené podle irského receptu.

Suroviny

pivo tmavé 300 ml
Guinness
med 100 ml
tekutý
hnědý cukr 250 g
pečeně (karé) 2 kg
vepřová
víno bílé
petrželka snítek
sůl
pepř

1Pivo, med a cukr uveďte do varu a pak zlehka svařujte zhruba na polovinu objemu, až směs zesirupovatí. Nechte vychladnout.

2Troubu předehřejte na 200 °C. Maso osolte a opepřete, vložte do pekáče a pečte dvacet minut. Pak teplotu snižte na 160 stupňů, maso vyjměte a potřete většinou marinády. Vraťte do trouby na dalších čtyřicet až padesát minut; mělo by být pěkně propečené, krásně lesklé a na povrchu zkaramelizované. Často ho potírejte zbylou marinádou. Pokud by se vám zdálo, že se šťáva příliš připéká, můžete dolít trochou horké vody a pekáč během pečení pokrýt alobalem.

3Maso vyjměte a nechte odpočinout. Do pekáče vlijte ještě zbylou marinádu, zastříkněte vínem (nebo vodou) a na sporáku vyvařte na hustou šťávu. Maso pak pokrájejte na tenké plátky.

4Podávejte se smetanovou kaší s kapustou, hromádkou osmažené kapusty, zakápnuté šťávou a ozdobené petrželkou.

Komentáře

Andrea Bartáková

Jednoduché a velmi chutné....jako přílohu jsem volila bramborovou kaši s hořčici a medem a dohromady to nemělo chybu...

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit