Kotletky se šalotkami a hruškami

Kotletky se šalotkami a hruškami

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 23 g
Cukr 195 g
Tuky 53 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
6 ks
vepřová kotleta menší nebo 4 větší cca 250g každé
cibule 0.5 kg
nejléle šalotky, oloupané
česnek 3 stroužky
nakrájený
bobkový list 1 ks
šalvěj 12 lístků
čerstvá nebo 6 sušených
vývar zeleninový 250 ml
i z kotky
hrušky 4 ks
citronová štáva
z poloviny citronu
sůl
pepř
1.  Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2.  V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.

3.  Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.

Obchod Apetit