Kotletky se šalotkami a hruškami

Kotletky se šalotkami a hruškami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 (2)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2464 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 200 g
Tuky 113 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové dostane díky spojení se šťavnatými hruškami úplně jiný rozměr!

Suroviny

slunečnicový olej 3 PL
kotleta 6 ks
vepřová nebo 4 větší, cca 250g každé
šalotka 0.5 kg
česnek 3 stroužky
bobkový list 1 ks
šalvěj 12 lístků
čerstvá
vývar zeleninový 250 ml
i z kotky
hrušky 4 ks
tvrdší
citronová štáva
z poloviny citronu
sůl
pepř

1 Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do pekáčku nalijte olej, dejte na sporák a nechte na středním plameni rozehřát; pak na tuku z obou stran opečte kotlety, aby chytily barvu. Poté je vyjměte a uchovejte na teplém místě.

2 V oleji teď opečte cibulky a česnek; mělo by stačit zhruba pět minut. Vraťte do pánve kotlety, přidejte bobkový list a šalvěj, přilijte vývar, osolte a opepřete. Uveďte do varu a pak všechno opatrně přemístěte do trouby. Pečte asi dvacet minut; během této doby vepřové jednou obraťte. Oloupejte hrušky, rozčtvrťte je a vyřízněte jaderník. Spolu s citronovou šťávou je pak přidejte do pekáče k masu.

3 Pečte ještě asi dvacet minut, pak kotlety, cibulky a hrušky vyjměte a rozdělte na talíře. Pekáč postavte na sporák a pět minut povařte vypečenou šťávu, aby zhoustla. Přelijte přes kotlety. Podávejte třeba s bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Tak to je opravdu velmi svěží oživení vepřových kotletek, šalvěje se vůbec nebojte, zejména pak ne čerstvého. Jako příloha jsou ideální malé nové opečené branbůrky promíchané s máslou a emně pokrájenou janí cibulkou.

Anonym

Jelikož jsem nesehnala šalotky,vybrala a použila jsem malé cibulky a ... Je to ňamka kombinace hrušek a cibule. Doporučuji.

Anonym

Já jsem sice neměla šarlotky, ani moc koření, takže jsme zůstali jen u cibule, ale zalila jsem kotlety bílým vínem - velice delikátní záležitost.

Anonym

Na to, že jsem ve vaření začátečík, tak se pokrm vyvedl bájenčně! Místo lístků šalvějě jsem tuto bylinu použila v sypané formě - prodávané jako čaj. Výsledek neměl chybu! Hrušky k masu jsou super.

Obchod Apetit