0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zbavit rybu kůže

grilovaný losos s pečenými bramborami a zeleninou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Rozpůlenou rybu nebo filet položte na kuchyňské prkénko kůží dolů.

Pevně přidržujte užší konec ryby – půjde to snadněji, když maso posypete špetkou soli – a ostrým dlouhým nožem nařízněte kus ryby tak, abyste dostali kůži od masa. Pak už odřezávejte. Nůž držte pokud možno vodorovně, v jedné rovině s masem, a už odkrojené maso druhou rukou jakoby odtahujte od kůže. Snažte se, abyste řez vedli co nejblíž kůži, ale dávejte při tom pozor, abyste ji neprořízli.

Související články

Jak na to: silný rybí vývar
  • Tipy a triky

Jak na to: silný rybí vývar

Štědrovečerní rybí polévka potřebuje dobrý základ. Poradíme vám, jak připravit poctivý rybí vývar....
Jak usmažit rybu dokřupava
  • Tipy a triky

Jak usmažit rybu dokřupava

Jednoduchý trik, který vám zaručí, že ryba při smažení nenasákne tolik tuku a bude křupavá....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit