Jak na to: silný rybí vývar

sdílet:
Štědrovečerní rybí polévka potřebuje dobrý základ. Poradíme vám, jak připravit poctivý rybí vývar.

Rybí polévka by na štědrovečerním stole neměla chybět. Její chuť stojí a padá na silném rybím vývaru. Nepodceňte ani výběr kvalitní ryby.  Jak tedy rybí vývar připravit tak, aby výsledná slavnostní polévka byla opravdu dokonalá?

Jak připravit silný rybí vývar

Do pekáče dejte tři skelety z bělomasé ryby, 1 malou neoloupanou cibuli a 1 palici česneku, oboje přepůlené a řeznou stranou nahoru. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200 ºC a pečte 30–40 minut dozlatova. Poté skelety a cibuli s česnekem přendejte do hrnce, zalijte 1,25 l vody a nechte pod bodem varu táhnout 30 minut. Vařte na mírném plameni, vývar by neměl divoce bublat, jen lehce perlit. V průběhu vaření sbírejte pěnu. Na závěr osolte a přeceďte.

Hotový vývar poslouží jako dokonalý základ štědrovečerní rybí polévky. Připravte ji podle svých zvyklostí. Do vývaru můžete přidat například úhledně nakrájenou kořenovou zeleninu a bylinkové knedlíčky. Podávejte s na másle opečenými krutony.

Rybí polévka pokaždé jinak

Více
 

Nemáte svůj rodinný recept? Zkuste se inspiravat našimi nápady.

3x inspirace pro rybí polévku

Jikry a mlíčí ve sladkokyselém nálevu

Zkuste tentokrát experimentovat a připravit pikantní nálev z vinného octa, vína a cukru, který dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé rybí polévce. Poté stačí přidat už jenom dozlatova opečené krutonky a štědrovečerní hostina může začít

Bylinkové knedlíčky s rybím masem

Pokud sázíte spíše na dokonalou eleganci, vsaďte na čirou rybí polévku podle receptu šéfkuchaře Josefa Rychtra. Knedlíčky z rybího masa voní bylinkami a kořením a na talíři vypadají vskutku skvostně.

Krevety a uzená ryba

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není právě váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba. Je neodolatelně jemná a hladká a uzená ryba jí dodá neuvěřitelný šmrnc.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit