0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: silný rybí vývar

Jak na to: silný rybí vývar
sdílet:

Štědrovečerní rybí polévka potřebuje dobrý základ. Poradíme vám, jak připravit poctivý rybí vývar.

Rybí polévka by na štědrovečerním stole neměla chybět. Její chuť stojí a padá na silném rybím vývaru. Nepodceňte ani výběr kvalitní ryby.  Jak tedy rybí vývar připravit tak, aby výsledná slavnostní polévka byla opravdu dokonalá?

Jak připravit silný rybí vývar

  1. Do pekáče dejte tři skelety z bělomasé ryby, 1 malou neoloupanou cibuli a 1 palici česneku, oboje přepůlené a řeznou stranou nahoru. Pekáč vložte do trouby vyhřáté na 200 ºC a pečte 30–40 minut dozlatova.
  2. Poté skelety a cibuli s česnekem přendejte do hrnce, zalijte 1,25 l vody a nechte pod bodem varu táhnout 30 minut. Vařte na mírném plameni, vývar by neměl divoce bublat, jen lehce perlit. V průběhu vaření sbírejte pěnu. Na závěr osolte a přeceďte.


Hotový vývar poslouží jako dokonalý základ štědrovečerní rybí polévky. Připravte ji podle svých zvyklostí. Do vývaru můžete přidat například úhledně nakrájenou kořenovou zeleninu a bylinkové knedlíčky. Podávejte s na másle opečenými krutony.

Nemáte svůj rodinný recept? Zkuste se inspiravat našimi nápady.

3x inspirace pro rybí polévku

1. Jikry a mlíčí ve sladkokyselém nálevu

Zkuste tentokrát experimentovat a připravit pikantní nálev z vinného octa, vína a cukru, který dodá mlíčí a jikrám neuvěřitelný odpich, a s nimi i celé rybí polévce. Poté stačí přidat už jenom dozlatova opečené krutonky a štědrovečerní hostina může začít

2. Bylinkové knedlíčky s rybím masem

Pokud sázíte spíše na dokonalou eleganci, vsaďte na čirou rybí polévku podle receptu šéfkuchaře Josefa Rychtra. Knedlíčky z rybího masa voní bylinkami a kořením a na talíři vypadají vskutku skvostně.

3. Krevety a uzená ryba

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není právě váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba. Je neodolatelně jemná a hladká a uzená ryba jí dodá neuvěřitelný šmrnc.

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč