Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný filet z lososa
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 25
Do 45 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 204 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 0 g
Tuky 12 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemná ryba a křupavé fazolky se postarají o dokonalý chuťový zážitek. Opékaný filet z lososa se vyznačuje rychlou přípravou a naprosto fantastickou chutí, kterou často vezmou na milost i ti, kteří ryby příliš nevyhledávají. Losos a fazolky jsou láska na talíři.

Suroviny

losos 1 filet
ideálně s kůží
olivový olej
sůl mořská
hrubá
fazolky zelené

Postup

1

Filet z lososa (pokud možno i s kůží) potřete olivovým olejem a posypte hrubou mořskou solí a zprudka opečte; nejprve kůží dolů – zhruba 5 minut –, pak otočte a dopečte další 3 minuty. Losos by měl být měkký, a přitom křupavý.

2

Podávejte s blanšírovanými fazolkami a čtvrtkami limetky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín