Kapr pečený s koprovou zálivkou

Kapr pečený s koprovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 544 kcal
Bílkoviny 82 g
Cukr 1 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Z místních surovin

Suroviny

kapr 3 porce
filety nebo podkovy
10 ČL
bílý jogurt hustý
kopr 1 PL
nasekaný
česnek 1 stroužek
drcený
sůl
pepř
hořčice dijonská 1 ČL
brambory
červená řepa
vařená v páře k podávání
1 Troubu rozehřejte na 190 °C. Porce kapra omyjte, osušte, nasolte a položte do zapékací mísy.

2 Smíchejte jogurt s koprem, solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijte na kapra, pekáček zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Pak sejměte alobal a ještě 5 minut dopečte.

NĚCO NAVÍC
Na česnekové brambory povařte plátky brambor nad parou, pak je dejte na plech, potřete prolisovaným stroužkem česneku smíchaným s olivovým olejem, osolte a upečte v troubě při 180 °C. Doplňte červenou řepou vařenou v páře a nakrájenou na tenké plátky.

Apetit magazín

Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience a také ta pravá grilovací omáčka, která jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od tradiční švýcarské značky THOMY se dá s chutí...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit