Do tohoto receptu upotřebíte pouze lokální suroviny. Větší dobrotu jste nejedli!
Suroviny
kapr
3
porce
filety nebo podkovy
jogurt bílý
10
ČL
hustý
kopr
1
PL
nasekaný
česnek
1
stroužek
drcený
sůl
pepř
hořčice dijonská
1
ČL
k podávání
vařená v páře, k podávání
Postup
1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Porce kapra omyjte, osušte, nasolte a položte do zapékací mísy.
2
Smíchejte jogurt s koprem, solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijte na kapra, pekáček zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Pak sejměte alobal a ještě 5 minut dopečte.
NĚCO NAVÍC
Na česnekové brambory povařte plátky brambor nad parou, pak je dejte na plech, potřete prolisovaným stroužkem česneku smíchaným s olivovým olejem, osolte a upečte v troubě při 180 °C. Doplňte červenou řepou vařenou v páře a nakrájenou na tenké plátky.