Jarní cibulky osvěží sezonní vaření

Jarní cibulky osvěží sezonní vaření
sdílet:
Jarní cibulky nyní najdete na každém trhu. Lehce štiplavá zelenina zpestří v květnu saláty, pomazánky i pečené maso.

Do pomazánek i koláčů


Jarní cibulky mají mnohostranné využití. Pokud si chcete užít jejich silnou, štiplavou chuť, pak je najemno nasekejte do tvarohových pomazánek, ozdobte jimi polévku nebo je přimíchejte do salátu. Jemnou, nasládlou chuť mají jarní cibulky tepelně upravené. Výborné jsou například ve slaném koláči se sýrem, zapečené s bramborami nebo ve vaječných omeletách. Grilované, lehce opečené nebo vařené na páře poslouží jako výborná příloha k masu.

Od českých zemědělců


Pokud můžete, dejte přednost nákupu jarních cibulek na trhu od českých zemědělců. Seženete je zde také pod názvem lahůdkové cibulky. Mají tenčí slupku, kulatější cibulku a jsou mnohem křehčí než jarní cibulky z dovozu, které koupíte v supermarketu. Cibulky od farmářů předčí ty dovozové taky výraznější, příjemně štiplavou chutí. Čerstvé jarní cibulky nyní bez obtíží seženete na farmářských trzích. Zaplatíte okolo 15 korun za svazek cca 6 dlouhých cibulek i se zelenou natí.

4× recept na jídlo s jarními cibulkami:



Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit