Čínský Nový rok je báječná příležitost pozvat kamarády na stylové menu. Přípravu zvládnete i po příchodu z práce!
Suroviny
losos
4
ks
asi 150 g jeden, osolené, opepřené
jarní cibulka
2
ks
hrubě nasekaná
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvý, nasekaný, prolisovaný
arašídový olej
1
PL
lze nahradit jiným olejem
sezamový olej
2
ČL
1. Ochuceného lososa vložte do hlubší pánve. Zalijte studenou vodou, aby byla ryba tak tak ponořená. Zvolna přiveďte k varu a nechte tři minuty probublávat. Sejměte z ohně, přiklopte nebo přetáhněte fólií a nechte pět minut stát.
2. Jarní cibulky smíchejte se zázvorem. Hotového lososa vyjměte z rendlíku, osušte kuchyňským papírem a naaranžujte na servírovací talíř.
3. Rybu posypte cibulkovou směsí. Oleje zahřejte, a až začnou prskat, přelijte jimi lososa a podávejte.
2. Jarní cibulky smíchejte se zázvorem. Hotového lososa vyjměte z rendlíku, osušte kuchyňským papírem a naaranžujte na servírovací talíř.
3. Rybu posypte cibulkovou směsí. Oleje zahřejte, a až začnou prskat, přelijte jimi lososa a podávejte.
Dušená rýže Důkladně propláchněte 400 g dlouhozrnné rýže, vsypte do rendlíku, zalijte 600 ml vody a osolte. Přiveďte k varu a zprudka vařte pět minut, až se většina vody vsákne a vypaří. Přiklopte a na mírném ohni vařte čtvrt hodiny. Před podáváním nechte pět minut stát.
Komentáře
Anonym
09.01.2008 10:25
Apetit 2/07