Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Desetiminutový losos s jarní cibulkou
Desetiminutový losos s jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Desetiminutový losos s jarní cibulkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1376 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 61 g
Tuky 78 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak nejlépe připravit lososa? S minimem úsilí i surovin, rychle a jednoduše. S trochou sekaného zázvoru a jarní cibulkou.

Související recepty

Suroviny

losos 4 ks
porce po 150 g
jarní cibulka 2 ks
zázvor (čerstvý) 3 cm
sezamový olej 2 ČL
sůl
pepř

Postup

1

Osoleného a opepřeného lososa vložte do hlubší pánve. Zalijte studenou vodou, aby byla ryba tak tak ponořená. Zvolna přiveďte k varu a nechte tři minuty probublávat. Sejmě­te z ohně, přiklopte nebo přetáhněte fólií a nechte pět minut stát.

2
Jarní cibulky smíchejte s nasekaným zázvorem. Hotového lososa vyjměte z rendlíku, osušte kuchyňským papírem a naaranžujte na servírovací talíř.
3

Rybu posypte cibulkovou směsí. Oleje zahřejte, a až začnou prskat, přelijte jimi lososa a podávejte.

Dušená rýže 

Důkladně propláchněte 400 g dlouhozrn­né rýže, vsypte do rendlíku, zalijte 600 ml vody a osolte. Přiveďte k varu a zprudka vařte pět minut, až se většina vody vsákne a vypaří. Přiklopte a na mírném ohni vařte čtvrt hodiny. Před podáváním nechte pět minut stát.

Komentáře

09.01.2008 10:25
Recept se nachází v č.2/07, str.68

Apetit magazín