Jak nejlépe připravit lososa? S minimem úsilí i surovin, rychle a jednoduše. S trochou sekaného zázvoru a jarní cibulkou.
Suroviny
losos
4
ks
porce po 150 g
jarní cibulka
2
ks
zázvor (čerstvý)
3
cm
arašídový olej
1
PL
sezamový olej
2
ČL
sůl
pepř
Postup
1
Osoleného a opepřeného lososa vložte do hlubší pánve. Zalijte studenou vodou, aby byla ryba tak tak ponořená. Zvolna přiveďte k varu a nechte tři minuty probublávat. Sejměte z ohně, přiklopte nebo přetáhněte fólií a nechte pět minut stát.
2
Jarní cibulky smíchejte s nasekaným zázvorem. Hotového lososa vyjměte z rendlíku, osušte kuchyňským papírem a naaranžujte na servírovací talíř.
3
Rybu posypte cibulkovou směsí. Oleje zahřejte, a až začnou prskat, přelijte jimi lososa a podávejte.
Dušená rýže
Důkladně propláchněte 400 g dlouhozrnné rýže, vsypte do rendlíku, zalijte 600 ml vody a osolte. Přiveďte k varu a zprudka vařte pět minut, až se většina vody vsákne a vypaří. Přiklopte a na mírném ohni vařte čtvrt hodiny. Před podáváním nechte pět minut stát.
Komentáře