Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Křehké těsto bez másla

pomerančový koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Máte chuť na koláč z křehkého těsta a nemůžete/nechcete použít ani máslo, ani margarín?

Křehké těsto například na quiche můžete připravit i s olejem: 300 g hladké mouky vsypte do mísy, přilijte 100 ml kvalitního řepkového nebo slunečnicového oleje a smíchejte na hrubou drobenku. Vmíchejte 4 lžíce studené vody a 1 lžíci mléka a zpracujte těsto. Rozválejte mezi dvěma vrstvami plastové fólie, těsto je trochu drobivé.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...