Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 (21)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3330 kcal
Bílkoviny 65 g
Cukr 317 g
Tuky 192 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křehký a šťavnatý.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
máslo 140 g
studené, nakrájené na kousky
krupicový cukr 140 g
a 2 lžíce na posypání
žloutek 2 ks
z velkých vajec
švestky 300 g
vypeckované
ořechy 1 PL
sekané, lze nahradit mletými mandlemi
rozinky 1 hrst

1Mouku prosijte do mísy, přidejte cukr, žloutky a máslo. Pomocí prstů vytvořte ‚drobenku‘ a tu zpracujte na pomoučené ploše v těsto. Zabalte do potravinové fólie nebo mikrotenového sáčku a dejte na půl hodiny do chladničky.

2Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Těsto rozválejte na kulatou placku, švestky rozčtvrťte a mírně vtlačte do těsta. Posypte zbylým cukrem, rozinkami a oříšky a pečte
15–20 minut, až okraje zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit