Křehký a šťavnatý.
Postup
1
Mouku prosijte do mísy, přidejte cukr, žloutky a máslo. Pomocí prstů vytvořte ‚drobenku‘ a tu zpracujte na pomoučené ploše v těsto. Zabalte do potravinové fólie nebo mikrotenového sáčku a dejte na půl hodiny do chladničky.
2
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C.
3
Těsto rozválejte na kulatou placku, švestky rozčtvrťte a mírně vtlačte do těsta.
4
Posypte zbylým cukrem, rozinkami a oříšky a pečte 15–20 minut, až okraje zezlátnou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestkové hody: 10 receptů se švestkami, co musíte zkusit(10 receptů)
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)
- Na švestkách: 15 ověřených receptů se švestkami(15 receptů)
Komentáře
Anonym
06.08.2007 20:03
Skvělý
Anonym
30.08.2007 19:41
Apetit 10/04
Anonym
01.10.2007 09:22
opravdu dobrý, ale...
Anonym
12.04.2008 11:19
jojo, míň cukru
Anonym
21.05.2008 18:31
tipy na vylepšení
Anonym
15.08.2008 13:33
makový koláč
Anonym
18.08.2008 20:04
těsto úplně nemožný
Anonym
20.03.2009 14:54
nepovedlo se
Dita Gulíková
24.09.2014 13:36
Dělala jsem ho z celozrné
Dělala jsem ho z celozrné špaldové mouky a s minimem třinového cukru a byl výborný. Těsto bylo hodně křehké a šlo hůř vyválet. Koláč jsme jedli lžičkou.