Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křehký třešňový koláč s krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7061 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 603 g
Tuky 429 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavý koláč plný šťavnatých třešní... Láska na první ochutnání!

Související recepty

Suroviny

Na těsto
máslo 200 g
chladné, nakrájené
nebo polohrubá, + na posypání pracovní plochy
vejce 1 ks
Na náplň
třešňovice 4 PL
mandle 100 g
mleté
vejce 3 ks
z jednoho citronu, jemně nastrouhaná
rozpuštěné
na poprášení

Postup

1

Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.

2

Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte.

3

Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 30 cm.

4

Dejte chladit – i do mrazáku.

5

Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.

6

Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte.

7

Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.

8

Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus.

9

Pečte asi čtyřicet minut nebo dokud náplň trochu nezpevní, nechte vychladnout a poprašte cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

12.08.2018 09:53

Dobrý tip na něco jiného než klasický koláč.

06.07.2016 15:17

Kolac ma potencial. Budu si muset ale recept upravit, nebot mi prijde kolac hodne sladky a to jsem jiz cukr ubirala. Napriste se nebudu bat dat o polovinu mensi mnozstvi.

03.07.2008 16:26
výýýýborný, mandle dají krému skvělu chut. ale není krému v receptu nějak moc? mám dokonce větší formu než uvádíte, ale krém mi přesto zbyl...
07.05.2008 08:41
zajímalo by mě,proč se na korpus pokládá pečící papír a kde se tam vzaly suché luštěniny,když v surovinách nejsou?!to je asi šotek,ne? a navíc zbytečně pracný recept,chce to něco rychlého a jednoduchého!!!
07.05.2008 09:38
to je jednoduché...luštěniny a pečící papír jsou jen jako pomůcka při pečení - aby se ti korpus při předpíkání nezvedl.to by tam museli vyjmenovat všechny mísy a hrnce co budeš potřebovat, aby jsi byla spokojená, že? a něco jednoduchého? tak hledej šmudlo, hledej. něco najdeš.
07.05.2008 18:28
A co je snazší než uplácat těsto, něco na to nalít a je hotovo? Pak už snad jen vybalit trvanlivou éčkovou bábvku z celofánu, fuj! Tyhle recepty patřej mezi nejsnazší v koláčovým počení. Nebo že bych byla tak šikovná:)

Apetit magazín