Voňavý koláč plný šťavnatých třešní... Láska na první ochutnání!
Suroviny
Postup
Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.
Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte.
Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 30 cm.
Dejte chladit – i do mrazáku.
Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů.
Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte.
Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.
Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus.
Pečte asi čtyřicet minut nebo dokud náplň trochu nezpevní, nechte vychladnout a poprašte cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
Komentáře
Anonym
07.05.2008 08:41
třešňový koláč
Anonym
07.05.2008 09:38
pečící papír
Anonym
07.05.2008 18:28
Jednoduchého a rychlého?
Anonym
03.07.2008 16:26
mnam
Anonym
06.07.2016 15:17
Kolac ma potencial. Budu si
Kolac ma potencial. Budu si muset ale recept upravit, nebot mi prijde kolac hodne sladky a to jsem jiz cukr ubirala. Napriste se nebudu bat dat o polovinu mensi mnozstvi.
Karolína Kříčková
12.08.2018 09:53
Dobrý tip na něco jiného než
Dobrý tip na něco jiného než klasický koláč.