Křehký třešňový koláč s krémem

Křehký třešňový koláč s krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7061 kcal
Bílkoviny 116 g
Cukr 603 g
Tuky 429 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Voňavý koláč plný šťavnatých třešní... Láska na první ochutnání!

Suroviny

Na těsto
moučkový cukr 100 g
máslo 200 g
chladné, nakrájené
mouka pšeničná hladká 300 g
nebo polohrubá, na posypání pracovní plochy
vejce 1 ks
Na náplň
třešně 700 g
krupicový cukr 200 g
přírodní
třešňovice 4 PL
lze vynechat
mandle 100 g
mleté
vejce 3 ks
citronová kůra
z jednoho citronu, jemně nastrouhaná
smetana ke šlehání 285 ml
nebo 12%
máslo 80 g
rozpuštěné
moučkový cukr
na poprášení

1.  Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.

2.  Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte. Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 30 cm. Dejte chladit – i do mrazáku.

3. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte. Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.

4.  Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus. Pečte asi čtyřicet minut nebo dokud náplň trochu nezpevní, nechte vychladnout a poprašte cukrem.

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit