Voňavý koláč plný šťavnatých třešní... Láska na první ochutnání!
Suroviny
1Třešně posypte dvěma lžícemi cukru, případně zakápněte pálenkou. Nechte v chladu půl až dvě hodiny macerovat.
2Zpracujte těsto, vytvarujte z něj plošší kouli a půl hodiny chlaďte. Pak těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše a vyložte jím formu o průměru 30 cm. Dejte chladit – i do mrazáku.
3Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Korpus propíchejte vidličkou, vyložte kolečkem pečicího papíru, posypte suchými luštěninami a dvacet minut předpečte. Sejměte papír a korpus pečte ještě deset minut do tmavě zlaté barvy. Teplotu snižte o deset stupňů.
4Do mandlí zašlehejte vejce, cukr, kůru, smetanu i máslo, vmíchejte třešně i se šťávou, kterou pustily, a náplň vlijte na korpus. Pečte asi čtyřicet minut nebo dokud náplň trochu nezpevní, nechte vychladnout a poprašte cukrem.
Komentáře
Anonym
07.05.2008 08:41
třešňový koláč
Anonym
07.05.2008 09:38
pečící papír
Anonym
07.05.2008 18:28
Jednoduchého a rychlého?
Anonym
03.07.2008 16:26
mnam
Anonym
06.07.2016 15:17
Kolac ma potencial. Budu si
Kolac ma potencial. Budu si muset ale recept upravit, nebot mi prijde kolac hodne sladky a to jsem jiz cukr ubirala. Napriste se nebudu bat dat o polovinu mensi mnozstvi.
Karolína Kříčková
12.08.2018 09:53
Dobrý tip na něco jiného než
Dobrý tip na něco jiného než klasický koláč.