Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahůdková míchaná vejce

míchaná vejce
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Někdo má rád vejce vypražená, jiný si naopak pochutná jen na krémově vláčných. Jak na ně, aby byl úspěch zaručený?

Než začnete s vařením, zjistěte, jaké variantě dávají přednost ti, pro které je chystáte. Co možná nejčerstvější vejce, v ideálním případě domácí nebo z biochovu, by měla být samozřejmostí.
 

  • Míchaná vejce připravujte raději v menších množstvích – klidně nadvakrát.
  • Chcete-li dosáhnout dokonale krémové konzistence, prošlehejte vejce kromě soli a pepře i se smetanou.
  • Opékejte na dostatečně velké nepřilnavé pánvi na kousku másla, na nižším až středním plameni.
  • Máte-li rádi vejce tekutější, sejměte je z ohně, ještě než zcela zatuhnou, a nechte je asi půl minuty na pánvi dojít.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...