Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míchaná vejce
ZDROJ: Apetitonline
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 101
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 565 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 0 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Míchaná vajíčka jsou dost možná číslo 1 v seznamu oblíbených rychlých a výživných snídaní či večeří. Recept je snadný, surovin potřebujete jen pár, kde tedy může nastat háček? V postupu a načasování! Aby byly míchačky dokonale krémové, musíte dodržet pár jednoduchých pravidel. S receptem krok za krokem však zvládnete míchaná vejce pokaždé jako ze žurnálu. Kdyby vám základní recept přišel příliš prostý, můžete pod míchaná vejce přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony. 

Suroviny

vejce 3 ks
velká
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
na posypání

Postup

Míchaná vejce – příprava
ZDROJ: Apetit
1

Vejce rozklepněte do misky a mírně je opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí. Promíchejte je, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek. 

 

2

Na nepřilnavou pánev dejte lžíci másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo. Vlijte vejce do pánve a ihned je začněte stahovat širokou rovnou plochou obracečky od krajů do středu. Nepřilnavou pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte do kýžené konzistence. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.

Míchaná vejce – příprava
ZDROJ: Apetit
3

Nakonec vmíchejte máslo podle chuti. Vejce díky němu zůstanou jemná a krásně krémová. Přendejte na teplý talíř, poprašte posypejte nasekanou pažitkou a podávejte s čerstvým pečivem.

TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK:

  • Vejce promíchejte, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek, ideální je masová dvojzubá vidlička. Trochu opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí.
     
  • Na nepřilnavou (teflonovou) pánev dejte kousek másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo.
     
  • Vaječnou směs ihned po vlití na pánev míchejte. Široká a rovná plocha obracečky a míchání od krajů ke středu umožní rovnoměrné odmíchání tuhnoucích vajec. Pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.
     
  • Nakonec vmíchejte máslo – zjemní chuť a vejce zůstanou krásně krémová. Čím víc másla, tím jemnější vejce.
     
  • Mícháte-li najednou větší množství vajec, použijte velkou pánev. Při vyšší vrstvě vajec kápněte do směsi smetanu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč