Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míchaná vejce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 92
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 565 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 0 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod míchaná vejce můžete přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony. Skvělá na snídani, svačinku, ale i rychlou večeři. 

Suroviny

vejce 3 ks
velká
máslo 1 PL
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
na posypání

Postup

1

Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou soli a pepře. Rozehřejte pánev se lžičkou másla.

2

Vaječnou směs vlijte na pánev a širokou plochou je hrňte a promíchávejte od kraje pánve do středu; stačí půl minuty.

míchaná vajíčka

3

Pánev stáhněte z ohně a vmíchejte zbylé máslo. Hned potom vejce přesuňte na teplý talíř a posypte pažitkou. 

servírování míchaných vajíček

Tipy pro dokonalý výsledek:

  • Vejce promíchejte, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek, ideální je masová dvojzubá vidlička. Trochu opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí.
     
  • Na nepřilnavou (teflonovou) pánev dejte kousek másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo.
     
  • Vaječnou směs ihned po vlití na pánev míchejte. Široká a rovná plocha obracečky a míchání od krajů ke středu umožní rovnoměrné odmíchání tuhnoucích vajec. Pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.
     
  • Nakonec vmíchejte čerstvé máslo – zjemní chuť a vejce zůstanou krásně krémová. Čím víc másla, tím jemnější vejce.
     
  • Mícháte-li najednou větší množství vajec, použijte velkou pánev. Při vyšší vrstvě vajec kápněte do směsi smetanu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech
  • Zajímavosti

Štrúdl nebo závin? Aneb jak se vyznáte v jablečných dezertech

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč