0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Míchaná vejce

Míchaná vejce
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Míchaná vejce

4.5 / 5. Počet hodnocení: 81
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 565 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 0 g
Tuky 45 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod míchaná vejce můžete přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony. Skvělá na snídani, svačinku, ale i rychlou večeři. 

Suroviny

vejce 3 ks
velká
máslo 1 PL
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
pažitka
na posypání

Postup

1

Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou soli a pepře. Rozehřejte pánev se lžičkou másla.

2

Vaječnou směs vlijte na pánev a širokou plochou je hrňte a promíchávejte od kraje pánve do středu; stačí půl minuty.

míchaná vajíčka

3

Pánev stáhněte z ohně a vmíchejte zbylé máslo. Hned potom vejce přesuňte na teplý talíř a posypte pažitkou. 

servírování míchaných vajíček

Tipy pro dokonalý výsledek:

  • Vejce promíchejte, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek, ideální je masová dvojzubá vidlička. Trochu opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí.
     
  • Na nepřilnavou (teflonovou) pánev dejte kousek másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo.
     
  • Vaječnou směs ihned po vlití na pánev míchejte. Široká a rovná plocha obracečky a míchání od krajů ke středu umožní rovnoměrné odmíchání tuhnoucích vajec. Pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.
     
  • Nakonec vmíchejte čerstvé máslo – zjemní chuť a vejce zůstanou krásně krémová. Čím víc másla, tím jemnější vejce.
     
  • Mícháte-li najednou větší množství vajec, použijte velkou pánev. Při vyšší vrstvě vajec kápněte do směsi smetanu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč