Pod míchaná vejce můžete přidat cibulku (či jemnější šalotku), slaninu nebo žampiony. Skvělá na snídani, svačinku, ale i rychlou večeři.
Suroviny
Postup
1
Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou soli a pepře. Rozehřejte pánev se lžičkou másla.
2
Vaječnou směs vlijte na pánev a širokou plochou je hrňte a promíchávejte od kraje pánve do středu; stačí půl minuty.
3
Pánev stáhněte z ohně a vmíchejte zbylé máslo. Hned potom vejce přesuňte na teplý talíř a posypte pažitkou.
Tipy pro dokonalý výsledek:
- Vejce promíchejte, ale jen lehce, aby se úplně nespojil bílek a žloutek, ideální je masová dvojzubá vidlička. Trochu opepřete a osolte, sůl se teď dobře rozpustí.
- Na nepřilnavou (teflonovou) pánev dejte kousek másla a jen mírně ji rozehřejte. Nerezovou pánev naopak hodně rozpalte a pak vložte máslo.
- Vaječnou směs ihned po vlití na pánev míchejte. Široká a rovná plocha obracečky a míchání od krajů ke středu umožní rovnoměrné odmíchání tuhnoucích vajec. Pánev asi po půlminutě stáhněte z ohně a dál míchejte. Nerezovou stáhněte hned, vejce se srazí zbytkovým teplem.
- Nakonec vmíchejte čerstvé máslo – zjemní chuť a vejce zůstanou krásně krémová. Čím víc másla, tím jemnější vejce.
- Mícháte-li najednou větší množství vajec, použijte velkou pánev. Při vyšší vrstvě vajec kápněte do směsi smetanu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalá snídaně: míchaná vajíčka a vaječné omelety (26 receptů)
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů)