Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Obtočte sušenou šunku kolem půlek čekanky. Vzniklý balíček přitlačte ze všech stran do třtinového cukru a položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte 12–15 minut, až čekanka změkne a povrch zkaramelizuje. V půlce obraťte.
V míse rozšlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a vlijte na ně vaječnou směs. Zlehka míchejte asi minutu, až zkrémovatí. Vypněte zdroj tepla a nechte chvilku stát. Podávejte spolu s karamelizovanou čekankou na opečeném chlebu.
NĚCO NAVÍC
Když uděláte míchaná vejce řídká a krémová, ale necháte je pak minutku stát mimo oheň, získají dokonalou konzistenci – mnohem lepší, než kdybyste je opékali příliš dlouho.