0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5443 kcal
Bílkoviny 417 g
Sacharidy 103 g
Tuky 365 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.

Suroviny

sušená šunka 8 plátků
prosciutto, tyrolský špek, balkánský pršut apod.
čekanka 4 ks
puky po 125 g, podélně přepůlené
třtinový cukr 90 g
olivový olej 1 PL
vejce 8 ks
smetana ke šlehání 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 1 PL
chleba kváskový 4 plátky
tmavý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Obtočte sušenou šunku kolem půlek čekanky. Vzniklý balíček přitlačte ze všech stran do třtinového cukru a položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte 12–15 minut, až čekanka změkne a povrch zkaramelizuje. V půlce obraťte.

2 V míse rozšlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a vlijte na ně vaječnou směs. Zlehka míchejte asi minutu, až zkrémovatí. Vypněte zdroj tepla a nechte chvilku stát. Podávejte spolu s karamelizovanou čekankou na opečeném chlebu.

NĚCO NAVÍC
Když uděláte míchaná vejce řídká a krémová, ale necháte je pak minutku stát mimo oheň, získají dokonalou konzistenci – mnohem lepší, než kdybyste je opékali příliš dlouho.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit