Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou
Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5443 kcal
Bílkoviny 417 g
Sacharidy 103 g
Tuky 365 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.

Suroviny

prosciutto, tyrolský špek, balkánský pršut apod.
čekanka 4 ks
puky po 125 g, podélně přepůlené
třtinový cukr 90 g
olivový olej 1 PL
vejce 8 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
tmavý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Obtočte sušenou šunku kolem půlek čekanky. Vzniklý balíček přitlačte ze všech stran do třtinového cukru a položte řeznou stranou dolů na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem a pečte 12–15 minut, až čekanka změkne a povrch zkaramelizuje. V půlce obraťte.

2

V míse rozšlehejte vejce, smetanu, sůl a pepř. V nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte máslo a vlijte na ně vaječnou směs. Zlehka míchejte asi minutu, až zkrémovatí. Vypněte zdroj tepla a nechte chvilku stát. Podávejte spolu s karamelizovanou čekankou na opečeném chlebu.

NĚCO NAVÍC
Když uděláte míchaná vejce řídká a krémová, ale necháte je pak minutku stát mimo oheň, získají dokonalou konzistenci – mnohem lepší, než kdybyste je opékali příliš dlouho.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...