Ideální jídlo pro každého, kdo pořád spěchá, a přitom potřebuje během dne zahnat hlad.
Suroviny
Postup
Ve woku nebo v pánvi rozpalte olej a rychle osmahněte krevety (trvá to asi 30 sekund), než začnou chytat barvu. Vsypte zázvor, výhonky a polovinu jarních cibulek a rychle opékejte dalších 30 sekund. Poté stáhněte plamen a vlijte vejce.
Nechte několik sekund zatuhnout a pak začněte promíchávat, aby ztuhla i tekutá vejce na povrchu. Až vejce zcela zpevní, vlijte sójovou omáčku. Podávejte posypané zbylou jarní cibulkou a podle chuti pokapejte sójovou omáčkou.
NĚCO NAVÍC
Připravte asijská vejce pro vegetariány: Místo krevet osmahněte tofu nebo přidejte více zeleniny, třeba kotvičník nebo nasekané čínské zelí.
Udělejte z jídla hlavní chod: Rychle osmahněte 200 g hub a až pak přidejte výhonky a krevety. Než vejce zcela ztuhnou, vsypte 200 g vařené studené rýže.