0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mango jako král tropického ovoce

mango
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Také vám připadá mango jako naprosto nejúžasnější ovoce na světě a po odřezání dužiny ještě okousáváte pecku, aby nepřišel nazbyt ani kousíček? Tak to právě vy budete chápat následující mangové uctívání.

Sladké a šťavnaté

Mango je tropické ovoce, které najdete v obchodech celoročně, protože se k nám dováží. Mívá zeleno-červenou slupku a uprostřed velkou pecku. Dužina zralého manga je oranžová, pevná, úžasně sladká a šťavnatá. Můžete si ho dát samotné nebo k dezertům, připravíte s ním čatní k masu nebo jej rozmixujete v mrazivý sorbet.

Šťáva z manga pomáhá unaveným očím, zabraňuje nachlazení a především uklidňuje nervy. Jedno mango v práci znamená úspěšné zvládání stresových situací po celý den.

K masu a ke zmrzlině

Už jsme se zmiňovali o tom, že mango chutná skvěle spolu s kuřecím masem? Kuřecí prsa s mangovým kuskusem vaši kuchyň provoní dávkou exotiky. Cibule a mango, to je sladko-štiplavé čatní k masovým terinám.

Smetanová zmrzlina s kondenzovaným mlékem a k tomu grilované mango – tak chutná sladká Indie. Pistáciové oříšky jenom dolaďují už tak dokonalý dezert. Dospělákům doporučujeme recept na trochu opilé rumové mango.

Mangový sorbet

Aby děti nepřišly zkrátka, zamrazte jim mangový sorbet. Je daleko chutnější než kupované nanuky a jeho příprava zabere jen deset minut.

Jedno velké mango, oloupané a bez pecky, pokrájejte a spolu se 3 lžícemi moučkového cukru a šťávou z jedné limetky umixujte na krém. Zmrazte, nejlépe přes noc. Vyjměte asi 30 minut před podáváním a servírujte v širších pohárech s mandlovými sušenkami, s hvězdičkami z banánu anebo s piškoty. Nedoporučujeme tuto dobrotu připravovat ráno, jinak budete celý den chodit kolem mrazáku a obírat ze stran ztuhlé části.

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Thajský dezert jménem mango sticky rice
  • Zajímavosti

Thajský dezert jménem mango sticky rice

Kdo byl někdy v Thajsku, narazil na mango sticky rice. Naskytne-li se příležitost, určitě tento skvělý dezert ochutnejte. Mango se sladkou rýží patří k tomu nejjednoduššímu a nejlahodnějšímu, co si můžete v Asii dát. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit