Mango jako král tropického ovoce

sdílet:
Také vám připadá mango jako naprosto nejúžasnější ovoce na světě a po odřezání dužiny ještě okousáváte pecku, aby nepřišel nazbyt ani kousíček? Tak to právě vy budete chápat následující mangové uctívání.

Sladké a šťavnaté


Mango je tropické ovoce, které najdete v obchodech celoročně, protože se k nám dováží. Mívá zeleno-červenou slupku a uprostřed velkou pecku. Dužina zralého manga je oranžová, pevná, úžasně sladká a šťavnatá. Můžete si ho dát samotné nebo k dezertům, připravíte s ním čatní k masu nebo jej rozmixujete v mrazivý sorbet.

Šťáva z manga pomáhá unaveným očím, zabraňuje nachlazení a především uklidňuje nervy. Jedno mango v práci znamená úspěšné zvládání stresových situací po celý den.

K masu a ke zmrzlině


Už jsme se zmiňovali o tom, že mango chutná skvěle spolu s kuřecím masem? Kuřecí prsa s mangovým kuskusem vaši kuchyň provoní dávkou exotiky.

Cibule a mango, to je sladko-štiplavé čatní k masovým terinám.

Smetanová zmrzlina s kondenzovaným mlékem a k tomu grilované mango – tak chutná sladká Indie. Pistáciové oříšky jenom dolaďují už tak dokonalý dezert.

Dospělákům doporučujeme recept na trochu opilé rumové mango.


Mangový sorbet


Aby děti nepřišly zkrátka, zamrazte jim mangový sorbet. Je daleko chutnější než kupované nanuky a jeho příprava zabere jen deset minut.

Jedno velké mango, oloupané a bez pecky, pokrájejte a spolu se 3 lžícemi moučkového cukru a šťávou z jedné limetky umixujte na krém. Zmrazte, nejlépe přes noc. Vyjměte asi 30 minut před podáváním a servírujte v širších pohárech s mandlovými sušenkami, s hvězdičkami z banánu anebo s piškoty. Nedoporučujeme tuto dobrotu připravovat ráno, jinak budete celý den chodit kolem mrazáku a obírat ze stran ztuhlé části.

Připravila Lucie Perlíková

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit