Také vám připadá mango jako naprosto nejúžasnější ovoce na světě a po odřezání dužiny ještě okousáváte pecku, aby nepřišel nazbyt ani kousíček? Tak to právě vy budete chápat následující mangové uctívání.
Sladké a šťavnaté
Mango je tropické ovoce, které najdete v obchodech celoročně, protože se k nám dováží. Mívá zeleno-červenou slupku a uprostřed velkou pecku. Dužina zralého manga je oranžová, pevná, úžasně sladká a šťavnatá. Můžete si ho dát samotné nebo k dezertům, připravíte s ním čatní k masu nebo jej rozmixujete v mrazivý sorbet.
- Šťáva z manga pomáhá unaveným očím, zabraňuje nachlazení a především uklidňuje nervy.
- Jedno mango v práci znamená úspěšné zvládání stresových situací po celý den.
K masu a ke zmrzlině
Už jsme se zmiňovali o tom, že mango chutná skvěle spolu s kuřecím masem?
- Kuřecí prsa s mangovým kuskusem vaši kuchyň provoní dávkou exotiky.
- Cibule a mango, to je sladko-štiplavé čatní k masovým terinám.
- Smetanová zmrzlina s kondenzovaným mlékem a k tomu grilované mango – tak chutná sladká Indie. Pistáciové oříšky jenom dolaďují už tak dokonalý dezert.
- Dospělákům doporučujeme recept na trochu opilé rumové mango.
Mangový sorbet
Aby děti nepřišly zkrátka, zamrazte jim mangový sorbet. Je daleko chutnější než kupované nanuky a jeho příprava zabere jen deset minut.
- Jedno velké mango, oloupané a bez pecky, pokrájejte a spolu se 3 lžícemi moučkového cukru a šťávou z jedné limetky umixujte na krém. Zmrazte, nejlépe přes noc.
- Vyjměte asi 30 minut před podáváním a servírujte v širších pohárech s mandlovými sušenkami, s hvězdičkami z banánu anebo s piškoty. Nedoporučujeme tuto dobrotu připravovat ráno, jinak budete celý den chodit kolem mrazáku a obírat ze stran ztuhlé části.
Zdroj informací: Apetit