Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mango jako král tropického ovoce

mango
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Také vám připadá mango jako naprosto nejúžasnější ovoce na světě a po odřezání dužiny ještě okousáváte pecku, aby nepřišel nazbyt ani kousíček? Tak to právě vy budete chápat následující mangové uctívání.

Sladké a šťavnaté

Mango je tropické ovoce, které najdete v obchodech celoročně, protože se k nám dováží. Mívá zeleno-červenou slupku a uprostřed velkou pecku. Dužina zralého manga je oranžová, pevná, úžasně sladká a šťavnatá. Můžete si ho dát samotné nebo k dezertům, připravíte s ním čatní k masu nebo jej rozmixujete v mrazivý sorbet.

  • Šťáva z manga pomáhá unaveným očím, zabraňuje nachlazení a především uklidňuje nervy.
  • Jedno mango v práci znamená úspěšné zvládání stresových situací po celý den.

K masu a ke zmrzlině

Už jsme se zmiňovali o tom, že mango chutná skvěle spolu s kuřecím masem?

Mangový sorbet

Aby děti nepřišly zkrátka, zamrazte jim mangový sorbet. Je daleko chutnější než kupované nanuky a jeho příprava zabere jen deset minut.

  1. Jedno velké mango, oloupané a bez pecky, pokrájejte a spolu se 3 lžícemi moučkového cukru a šťávou z jedné limetky umixujte na krém. Zmrazte, nejlépe přes noc.
  2. Vyjměte asi 30 minut před podáváním a servírujte v širších pohárech s mandlovými sušenkami, s hvězdičkami z banánu anebo s piškoty. Nedoporučujeme tuto dobrotu připravovat ráno, jinak budete celý den chodit kolem mrazáku a obírat ze stran ztuhlé části.

Zdroj informací: Apetit

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Lucie Perlíková

Apetit magazín