0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ledové mango

Ledové mango

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 733 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 81 g
Tuky 10 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť i jemnost poháru záleží hlavně na přidaném ovoci a na množství alkoholu – můžete ji tedy snadno změnit. Když dáte například přednost banánům, bude dezert sladší.

Suroviny

mango 1 ks
banány 1 ks
jahody 2 ks
+ hrst k podávání
jogurt 200 g
mléko 1 hrnek
med 2 ČL
bílý rum 100 ml
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Mango oloupejte, dužinu odkrájejte od pecky a nasekejte na menší kousky.

2

Dejte je do nádoby od tyčového mixéru, přidejte kolečka banánu, dvě jahody, jogurt, mléko, deset kostek ledu, med a rum.

3

Mixujte tak dlouho, dokud směs nebude pěkně jemná. Naplňte jí vyšší pohárky a dejte chladit.

Před podáváním ozdobte zmrzlinou a plátky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit