Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ledové mango

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 733 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 81 g
Tuky 10 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť i jemnost poháru záleží hlavně na přidaném ovoci a na množství alkoholu – můžete ji tedy snadno změnit. Když dáte například přednost banánům, bude dezert sladší.

Související recepty

Suroviny

mango 1 ks
+ hrst k podávání
jogurt 200 g
mléko 1 hrnek
med 2 ČL
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

Mango oloupejte, dužinu odkrájejte od pecky a nasekejte na menší kousky.

2

Dejte je do nádoby od tyčového mixéru, přidejte kolečka banánu, dvě jahody, jogurt, mléko, deset kostek ledu, med a rum.

3

Mixujte tak dlouho, dokud směs nebude pěkně jemná. Naplňte jí vyšší pohárky a dejte chladit.

Před podáváním ozdobte zmrzlinou a plátky jahod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...