0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na nákupu: ovocný sirup

ovocná limonáda
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Nejlepší ovocný sirup je domácí nebo z trhu od poctivých výrobců. Jak koupit dobrý i v běžné maloobchodní síti?

Dobrá zpráva – kvalitní ovocný sirup, který dobře chutná i bez zbytečné chemie, najdete také v regálech supermarketů, chce to však strávit chvíli nad etiketami a projít si složení. V sirupu se nezbytně musejí objevit jen dvě ingredience, a to ovoce, které mu dodává chuť, a cukr, který sladí a konzervuje.

Chuť ovoce

Při výběru toho nej hraje roli nejen složení, ale také hustota a barva, vůně, a hlavně chuť! Ta by měla být svěží, příjemná, jemně ovocná, nakyslá. Některé sirupy vám slepí pusu, jiné vás zase budou štípat v krku. Od těch dejte ruce pryč.

Bez konzervantů a sladidel

Ideální sirup by měl být pěkně hustý. Měl by vonět a chutnat po ovoci, které slibuje na etiketě. O kvalitě bohužel moc nevypovídá barva, která se dá snadno dohnat barvivy. Dívejte se proto hlavně na složení, ve kterém by neměla být umělá sladidla (pokud nechcete sirup pro diabetiky) a stejně tak v něm nemají co dělat konzervanty, protože sirup je již dostatečně konzervován cukrem, popřípadě kyselinou citronovou.

Domácí třešňový sirup

Nenechte se zlákat nízkou cenou a hledejte kvalitu. Najdete ji v supermarketu stejně jako na farmářském trhu. Dobrý ovocný sirup hravě vyrobíte i doma. Mrkněte se na náš recept na letní malinový.

Související články

3 nápady s bezovým sirupem
  • Tipy a triky

3 nápady s bezovým sirupem

Aromatický sirup se může stát výchozí surovinou mnoha jídel. Vyniká chuťovými i léčivými vlastnostmi....
Jak připravit domácí sirup
  • Jak na to

Jak připravit domácí sirup

Domácí sirup se výborně k přípravě letních limonád, přelivů na dezerty a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale nenechte se odradit, s námi to zvládnete. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit