Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády.
Suroviny
krystalový cukr
200
g
hnědý cukr
200
g
citronová šťáva
podle chuti
pomeranč
1
ks
neloupaný, na plátky
skořice
4
svitek
1 Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.
2 Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba.