0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicový sirup
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné Na 600 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1720 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 417 g
Tuky 1 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády. 

Suroviny

krystalový cukr 200 g
hnědý cukr 200 g
citronová štáva
podle chuti
pomeranč 1 ks
neloupaný, na plátky
skořice 4 svitek

1 Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.

2 Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit