Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné Na 600 ml sirupu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 419 g
Tuky 1 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové limonády. 

Související recepty

Suroviny

krystalový cukr 200 g
cukr 200 g
třtinový, hnědý
citronová štáva
podle chuti
pomeranč 1 ks
neloupaný, na plátky
skořice 4 svitek

1 Oba cukry rozpusťte v pánvi se silnějším dnem a nechte zkaramelizovat. Pak je zalijte 600ml vody s několika kapkami citronové šťávy, přidejte nakrájený pomeranč a skořicové svitky a nechte 20 minut provařit na mírném plameni.

2 Nechte zchladnout, přefiltrujte přes jemné sítko a naplňte do dobře vymytých lahviček. Skořici můžete, ale nemusíte vhodit do naplněných lahviček – zvýrazní se tím ještě chuť a zároveň bude sloužit jako ozdoba. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit